İstanbul Adliyesi'nde bir şahıs, "Ölmek istiyorum" diyerek güvenliğe saldırdı

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir şahıs, bıçakla nöbetçi güvenlik görevlisine saldırdı. Saldırgan, polis ekipleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Şahsa müdahale sırasında Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan bir polis memuru da yaralandı. Yaralı polis ile saldırgan, hastaneye sevk edildi.

GÜNDEM 18.01.2022, 13:15 19.01.2022, 09:23
İstanbul Adliyesi'nde bir şahıs, "Ölmek istiyorum" diyerek güvenliğe saldırdı

İddiaya göre olay, bugün saat 11.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinin önünde meydana geldi. 

‘Ölmek istiyorum’ diyerek nöbetçi güvenliğe saldırdı

Elde edilen bilgilere göre bıçaklı bir saldırgan, "ölmek istiyorum" diye bağırarak bariyerleri geçti ve nöbetçi güvenlik görevlisine bıçakla saldırmaya başladı. Bu esnada polis ekipleri önce sözlü ve havaya ateş açarak uyarılarda bulundu. Uyarılara cevap vermeyen bıçaklı saldırgan sonrasında bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Olay esnasında seken kurşunlardan bir tanesi, bir polisin baldırına isabet etti. 

Saldırgan hastaneye kaldırıldı

Yaşanan olayın ardından sağlık ekipleri, olay yerine sevk edildi. Yaralı saldırgan ve olay esnasında yaralanan polis memuru sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesinin devam ettiği kaydedildi.

İstanbul Valiliği açıklamalarda bulundu

İstanbul Valiliği, nöbetçi güvenlik görevlisine bıçakla saldırılan kişinin vurularak yakalandığı olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Bugün 10.50 sularında M.G. isimli şahıs, Kağıthane'de bulunan Çağlayan Adliyesi önündeki nöbetçi güvenlik görevlisine bıçaklı saldırıda bulunmuş; polis ekiplerimiz tarafından hem sözlü hem de havaya ateş açılmak suretiyle uyarılmıştır. Ancak uyarılara cevap vermeyen şahıs, bacağından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve sonrasında hastaneye sevk edilmiştir. Olaya müdahale sırasında seken yorgun merminin isabet etmesiyle birlikte Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi polis memuru M.F.Y. yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır."

Yorumlar (0)