"İsrail, Türkiye ile müzakerelere hazır" iddiası!

İsrail'in doğal gaz boru hattı inşası için Türkiye ile müzakerelere hazır olduğu ileri sürüldü.

GÜNDEM 17.12.2019, 07:15
"İsrail, Türkiye ile müzakerelere hazır" iddiası!

İsrailli yetkililerin, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz taşımak için bir "boru hattı inşa etme" konusunda Ankara ile "müzakereye hazır olduklarını söyledikleri" ileri sürüldü.

İddia, İsrail'in resmî yayın kuruluşu KAN'ın muhabiri Amichai Stein'ten geldi. İsrail'in resmî yayın kuruluşu KAN'ın muhabiri Amichai Stein'ın iddiasına göre İsrailli yetkililer, "Eğer Türkiye İsrail gazını Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşası konusunda ciddi ise biz müzakereye hazırız." mesajı verdi.

Bununla birlikte Amichai Stein'ın söz konusu paylaşımında İsrail tarafının Türkiye üzerinden inşa edilmesi muhtemel bir doğal gaz boru hattını, "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan boru hattına alternatif olarak görmediği" iddia edildi. 

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin ulaştığı İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmak istemedi.

Önceki gün de başka bir iddia vardı

İsrail resmi radyosunda önceki gün yayımlanan bir haberde ise Türkiye'nin, kendi toprakları üzerinden Avrupa'ya doğal gaz transferi için müzakerelere hazır olduğu yönünde Tel Aviv yönetimine mesaj ilettiği ileri sürülmüştü.

İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan ve Tamar'da toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğal gaz rezervi olduğu öngörülüyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Leviathan ve Tamar'daki doğal gaz kaynaklarına ek olarak bölgede yaklaşık 2,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini söylemişti.

Yorumlar (0)