İsrail ile yeni dönem: Büyükelçi Lillian güven mektubunu sundu

Erdoğan, İsrail Büyükelçisi Lillian’ı Külliye'de kabul etti. Lillian, güven mektubunu Erdoğan’a sunarken Türkçe diyalogda bulundu.

GÜNDEM 27.12.2022, 17:41 27.12.2022, 17:43
İsrail ile yeni dönem: Büyükelçi Lillian güven mektubunu sundu

İsrail ve Türkiye diplomatik ilişkiler noktasında yeni bir döneme adım atıyor. 2018 yılında Gazze'de yaşananlar sebebiyle azaltılmaya giden ülkeler arası ilişkiler normale döndü.

Büyükelçi Lillian Külliye'de

İki ülke yeniden karşılıklı elçi atama hususunda anlaşmaya giderken, geçtiğimiz ekim dönemimde Şakir Özcan Torunlar Türkiye'nin İsrail büyükelçisi olarak vazife başına geçmişti. Bu atamanın ardından İsrail, Ankara Büyükelçiliğinde görevlendirmek üzere Irit Lillian isminde karar verdi. Büyükelçi Lillian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı.

İsrail büyükelçisinden Türkçe diyalog

Külliye'de gerçekleştirilen kabul sırasında Büyükelçi Lillian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu verdi. Türkçe "Nasılsınız?" diye soran Lillian’a Erdoğan, "Sağ olun, siz nasılsınız?" cevabı verdi.

Lillian ve bazı büyükelçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu takdim etmesinin sonrasında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Birçok ülkeden büyükelçiler güven mektuplarını sundu

Uruguay'ın Ankara Büyükelçisi Hugo Cayrus da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye’de kabul edildi. Kabul sırasında Büyükelçi Cayrus, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu verdi.

Diğer bir taraftan Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake Erdoğan tarafından Külliye'de kabul edildi. Kabul töreni daha sonra Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile sürdürüldü. Büyükelçi Kazakbaev, güven mektubunu Erdoğan’a verdi.

Yorumlar (0)