“İsrail hükümetini lanetliyorum”

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırması üzerine MHP Genel Başkanı Bahçeli Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunarak İsrail’i lanetledi.

GÜNDEM 08.05.2021, 15:40 09.05.2021, 21:28
“İsrail hükümetini lanetliyorum”

Mescid-i Aksa'ya giren İsrail polisinin, Kıble Mescidi içinde namaz kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermiyle saldırması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İsrail'e tepki gösterdi.

Bahçeli açıklamasında “Ramazan boyunca Filistinli kardeşlerimizin inanç ve ibadet özgürlüğüne musallat olan İsrail hükümetini lanetliyorum.” dedi.

“Kudüs yaslı, Filistin iki ateş arasında”

Yaşanan olayın İsrail’in planlı barbarlığı olduğunu söyleyen Bahçeli, İsrail’in bir terör devleti olduğunu ve şiddeti politik bir enstrüman gibi kullandığını belirtti.

Batı Şeria’da süren yerleşim çatışmalarına da değinen Bahçeli, Yahudi yerleşimci terörünün mazlumları evinden çıkardığını belirtti.

Twitter açıklamasında Kudüs’ün yaslı, Gazze’nin hüzünlü, Batı Şeria’nın garip bir durumda olduğunu belirten Bahçeli, Filistin’in iki ateş arasında kaldığını söyledi.  

Kudüs’ten vazgeçilmez

Kudüs’ün ilk göz ağrısı, Mirac’ın ebedi emaneti, inancın ezeli onuru olduğunu vurgulaya Bahçeli, Kaşgar’dan, Kerkük’ten taviz vermeyip vazgeçmiyorlarsa Kudüs’ten de aynı şekilde vazgeçmeyeceklerini Siyonist kumpaslara esir bırakmayacaklarını söyledi.

Bahçeli saldırılarda yaralanan Filistinlilere geçmiş olsun diyerek “Kudüs bizim ilk kıblemizdir ve teslim edilmeyecektir.” ifadesine yer verdi.

Yorumlar (0)