İsrail'den Türkiye'ye, 14 yıl sonra tarihi ziyaret: Uçakta dikkat çeken detay

2008 yılından beri İsrail'den Türkiye'ye yönelik en üst seviye ziyareti düzenleyecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un, seyahat edeceği uçaktaki mesajlar dikkat çekti.

GÜNDEM 09.03.2022, 17:50 09.03.2022, 17:50
İsrail'den Türkiye'ye, 14 yıl sonra tarihi ziyaret: Uçakta dikkat çeken detay

İsrail ile Türkiye arasında yeni döneme girilirken, söz konusu döneme yönelik ilk adımlar bugün atılıyor.

14 yıl sonra en üst düzey görüşme

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, bugün Türkiye ve İsrail arasında 14 yıl sonra gerçekleşecek en yüksek seviyeli görüşme için Ankara'ya geldi.

İki günlük Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un, yola çıkmadan evvel uçak önünde çektirdiği fotoğrafı ise gündem oldu.

“İş birliği” ve “Barış”

Herzog’un Türkiye’ye geleceği uçağın üzerinde “İş birliği” ve “Barış” ifadelerinin Türkçesi yer aldı.

Öte yandan Ayasofya, Galata Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün görselleriyle de uçağa bir giydirme yapıldı.

Ziyaretten önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Herzog, "Türkiye ile her meselede anlaşamıyoruz, inişli çıkışlı bir ilişkimiz var fakat ilişkilerimizi dikkatli ve ölçülü bir biçimde yeniden inşa etmek için uğraşacağız.” açıklamasını yaptı.

Sosyal medya üzerinden Türkiye'ye ziyareti öncesinde değerlendirmeler yapan Herzog,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti sonrasında eşim Michal ile birlikte Türkiye'yi ziyaret etmek için uçuyoruz, göreve başladığımdan bu yana kurduğumuz diyaloğun devamı. Türkiye ile bağlar İsrail’in bölgesel çıkarınadır. Bu ziyaret umarım, İsrail ve Türkiye arasında daha derin bir diyalogu ortaya çıkarır." açıklamasını yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Ankara'da

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Herzog ve yanındaki heyeti taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’u, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve yetkililer havalimanında karşılarken, Herzog’un uçağında yazılı olan farklı dillerdeki ”barış” ifadeleri dikkat çekti.

Anıtkabir’i ziyaret etti

2008'den beri Türkiye'ye ziyaret düzenleyen ilk İsrailli lider olan Herzog’un, 2 gün sürecek Türkiye programına Anıtkabir ziyaretiyle başladığı kaydedildi.

Daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı’nın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından gelen açıklamada, 9-10 Mart'ta düzenlenecek ziyaretin ardından yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler, bütün boyutlarıyla gözden geçirilecek.

Uçakta dikkat çeken detay

Herzog’un Türkiye’ye geldiği uçağın kuyruk bölümünde Boğaz Köprüsü, Galata Kulesi ve Ayasofya Camii'yi yansıtan bir sembol yer aldı.

Uçakta İngilizce, İbranice ve Türkçe İşbirliği’, 'Gelecek' ve ‘Barış' yazılarına yer verildi.

Yorumlar (0)