İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkçe mesaj

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe olarak paylaştığı mesajında ülkemizin Tel Aviv Büyükelçisi'nin güven mektubunu almayı 'heyecanla beklediğini' kaydetti.

GÜNDEM 27.12.2022, 21:39 28.12.2022, 17:57
İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkçe mesaj

Isaac Herzog, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu vermek için gittiği Beştepe'de İsrail milli marşı ile karşılama merasiminin görüntülerini paylaştı.



"Milli marşımızı tekrar dinlemek çok etkileyiciydi"

İsrail lideri Herzog, paylaşımında Türkçe olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Büyükelçi Irit Lillian, güven mektubumuzu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunarken başkent Ankara'da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tekrar milli marşımızı işitmek çok etkileyiciydi. Yakın zamanda, Türkiye Büyükelçisi'nin güven mektubunu almayı heyecanla bekliyorum. Türkiye-İsrail ilişkilerinde çok büyük bir adım."

İki ülke ilişkileri

İsrail ve Türkiye, karşılıklı olarak ilişkileri geliştirmek amacıyla sene boyunca pek çok adım atmıştı.

Herzog'un Mart 2022'deki Türkiye ziyaretini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mayıs 2022'de İsrail'i ziyarette bulunması izlemişti. Başbakan Yair Lapid ise Haziran 2022'de ülkemizi ziyaret etmişti.

İsrail ve Türkiye, geçtiğimiz 17 Ağustos tarihinde diplomatik ilişkileri en üst düzeye çıkarma ve karşılıklı olarak büyükelçi atama yönünde karar almıştı.

Ülkemizin Tel Aviv'e atadığı Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, İsrail'e ulaştı fakat şu ana değin güven mektubunu Herzog'a sunmadı.

Yorumlar (0)