Isparta Valisi geçici olarak görevden alındı

Koronavirüse yakalanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, geçici olarak görevden alınırken yerine, Merkez Valisi Osman Kaymak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, geçici görevlendirmenin karantina süresini kapsadığı bildirildi.

GÜNDEM 07.02.2022, 13:24 07.02.2022, 15:28
Isparta Valisi geçici olarak görevden alındı

Koronavirüse yakalanan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun yerine Merkez valisi Osman Kaymak geçici olarak görevlendirildi.

Vali geçici olarak görevden alındı

Isparta, son günlerde yaşanan elektrik kesintileriyle gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı kentte yeni bir görevlendirmede bulundu. Covid-19 tedavisi devam eden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevden alınırken Ankara'dan Osman Kaymak onun yerine görevlendirildi.

Osman Kaymak daha önce Samsun ve Tunceli valiliği yapmıştı.

Bakanlık duyurdu

Geçici görevlendirmeye yönelik İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. İçişleri Bakanlğı, karantina süresince Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun görevden alındığını duyurdu. 

Bakanlıktan gelen açıklamada, "İlde yoğun kar yağışı sebebiyle devam eden çalışmalarda ilk günden beri kentte bulunan İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Çataklı ile yapılan istişareler neticesinde, afetle mücadelenin ve kamu hizmetlerinin devamı için Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak, 5 Şubat günü itibari ile valimizin karantina süresi boyunca Isparta Vali vekilliğine görevlendirilmiştir. Bu rutin bir uygulama olup, atama ya da görevden alma söz konusu değildir" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)