Isparta'daki elektrik kesintisi için rekor ceza!

EPDK, Isparta'da meydana gelen kesintiler için elektrik dağıtım firmasına toplam 15,5 milyon TL tazminat cezası verdi. Tüketicilere ödenecek olan bu tutarın haricinde firma, 3,2 milyon TL de ceza ödeyecek.

GÜNDEM 26.05.2022, 15:40 27.05.2022, 09:01
Isparta'daki elektrik kesintisi için rekor ceza!

Isparta'da yoğun kar yağışının ardından günlerce devam eden elektrik kesintileri sebebiyle dağıtım firmasına rekor ceza geldi.

Konuyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) soruşturma sürecini tamamladı. 

Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin kapasite artırımı ve iyileştirme yatırımlarını zamanında yapmadığı belirlendi. 

“Abonelere 15 milyon lira tazminat”

"Mücbir sebep" talebi reddedilen firmanın, toplam 15 milyon 583 bin 459 TL tazminat cezasını abonelere ödemesi kararlaştırıldı.

Bu tutar, mesken abonelerine 109 TL, diğer abonelere de 1307 TL’ye kadar değişen miktarlarda yapılacak. Uzun süreli kesintiler yüzünden etkilenen abonelerin 27 bin 850 olduğu tespit edilmişti.

Ayrıca şirket, 3 milyon 236 bin 666 TL de ceza ödeyecek.

"Verilmiş en yüksek ceza”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, süreci kurum olarak yakından takip ettiklerini açıkladı. Tüketiciyi mağdur edenlerin bedelini ödeyeceğini ifade eden Yılmaz, "Kurulumuzun, soruşturma neticesinde aldığı bu karar, tüketicilerimize ilişkin hizmet kalitesinde yaşanan düşüklük nedeni ile bir dağıtım firmasına verilmiş en büyük ceza. Diliyorum ki gereken mesajı sektörümüz de alacaktır" sözlerine yer verdi.

Yılmaz, eksiksiz bir şekilde tazminat ödeme süreçlerinin yürütülüp yürütülmediğini de yakın bir şekilde takip edeceklerini dile getirdi.

- Isparta’da uzun süreli elektrik kesintisi

Isparta'da şubat ve mart döneminde etkisini hissettiren yoğun kar yağışı sebebiyle şehir genelinde günler boyunca süren elektrik kesintileri meydana gelmişti.

Yorumlar (0)