Isparta'da eğitime 5 gün ara verildi

Isparta'da kötü hava şartları sebebiyle eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 5 günlüğüne ara verildiği duyuruldu. Kentte elektrik kesintilerinin bazı bölgelerde hala sürdüğü belirtildi.

GÜNDEM 05.02.2022, 22:36
Isparta'da eğitime 5 gün ara verildi

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında bir araya gelen İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda, kent genelinde etkisini gösteren elverişsiz hava şartları sebebiyle MEB'e (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı eğitim kurumlarında, kreşlerde ve rehabilitasyon merkezlerinde 7 Şubat tarihinden itibaren 5 gün süresince yüz yüze eğitime ara verilecek ve eğitim faaliyetleri uzaktan yapılacak.

Devlet dairelerinde görev yapan hamile ile engelli çalışanlar da aynı süre zarfı içinde idari olarak izinli kabul edilecek.

Valilik duyurdu

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kentimizde 3 Şubat tarihinde sabah saatlerinde başlayan kuvvetli kar yağışı ve hemen akabinde oluşan kar birikintileri ile buzlanma olaylarının sürmesi ve önümüzdeki haftanın hava şartları da göz önüne alınarak, 7 Şubat tarihi itibarıyla 5 gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir. 

Ayrıca, devlet kurumlarında görev yapan hamile ile engelli personel de söz konusu süre zarfı boyunca idari izinli sayılacaktır."
 

Kentte hayat durma noktasına geldi

Kentte 3 Şubat tarihinde başlayan ve 2 günü aşkın bir süredir etkisini gösteren yoğun kar yağışı, çok sayıda mahallede elektrik kesintilerine yol açtı.

Yorumlar (0)