İspanya, Türkiye'ye "Patriot desteği" süresini uzattı

İspanya tarafından sağlanan Türkiye’ye sağlanan hava savunması desteği devam edecek. Türkiye'nin hava savunma sisteminde destek sağlaması için Adana'da bulunan Patriot hava savunma sisteminin çalışma süresi uzatıldı.

GÜNDEM 13.11.2022, 11:38 14.11.2022, 08:08
İspanya, Türkiye'ye "Patriot desteği" süresini uzattı

Türkiye'nin hava savunmasına destek sağlamak amacıyla İspanya tarafından gönderilen Patriot füze savunma sisteminin çalışma süresinde değişikliğe gidildi.

Süre uzatıldı, destek devam edecek

Alınan bilgilere göre, Suriye tarafından Türkiye'ye karşı gerçekleştirilecek herhangi bir saldırı tehdidi noktasında NATO'nun Türkiye'ye destek olma çabalarını göstermek üzere Hollanda'ya ait olan Patriot füze savunma sistemi, 26 Ocak 2013 senesinde Adana'da konuşlandırıldı. Hollanda'nın ardından görevi Ocak 2015 senesinde devralan İspanya, söz konusu tarihten itibaren bu görevi devam ettirdi.

İspanya tarafından Türkiye'nin hava savunmasına destek sağlamak düşüncesiyle gönderilen bu sistemin çalışma süresi bu senenin sonunda bitiyordu. İspanya, görevli askerlerin ve savunma sisteminin çalışma aralığını Haziran 2023'e kadar genişletti.

İspanya’ya teşekkür

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile görüşme sağlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, müttefiklik tutumuna uygun davranışlarından ve desteklerinden ötürü İspanya’ya teşekkürlerini sunduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)