İspanya'dan 93 Türk Tokat'ta!

İspanya'dan getirilen 93 Türk vatandaşı Tokat'ta yurda yerleştirildi.

GÜNDEM 21.04.2020, 05:50
İspanya'dan 93 Türk Tokat'ta!

İspanya'dan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde Tokat'a getirilen 93 Türk vatandaşı, iki hafta boyunca gözetim altında tutulacakları KYK'ya (Kredi ve Yurtlar Kurumu) ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, yaklaşan ramazan ayını ve bayramı evlerinde geçirebilmesi maksadıyla dev tahliye operasyonu başlatılmıştı.

Tahliye operasyonu çerçevesinde, İspanya'dan Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen 93 Türk vatandaşı, polis eşliğinde otobüslerle Tokat'a götürüldü.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında getirilen yolcular, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ballıca Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Polis ekipleri ise bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

İspanya'dan getirilerin yolculardan birinin, otobüs camına astığı "En büyük Türkiye" yazısı dikkati çekti.

Yurtlarda 14 gün gözetim altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Tokat Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ile Türk Kızılay tarafından karşılanacak.

Yorumlar (0)