İsmail Küçükkaya vız gelir, tırıs gider!

Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "23 Haziran'da tek bir oyumuza halel getiremeyecekler." dedi.

GÜNDEM 11.06.2019, 13:57
İsmail Küçükkaya vız gelir, tırıs gider!

Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "23 Haziran'da tek bir oyumuza halel getiremeyecekler. Hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Oy namustur namus. Sizin oyunuza sahip çıkmak boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren esnafla kahvaltıda bir araya geldi.

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'ndeki İSTOÇ Büyük Cami'nin konferans salonunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, insanların örf ve adetlerini yaşatarak ülkelerini geleceğe taşıdıklarını vurguladı.

Ülkelerin geçmişleriyle geleceklerini inşa edebildiklerini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSTOÇ'un ilk yapıldığı dönemde şehrin dışında olduğunu ancak şimdi kentin ortasında yer aldığını söyledi.

İSTOÇ'un 20 binden fazla iş yeri ve 23 bin çalışanıyla her gün 70-80 bin kişinin gelip gittiği, muazzam bir şekilde üreten ve Türkiye'ye değer katan bir site olduğunu anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İSTOÇ'un büyüklüğünü anlamak için yılda dönen ciroya bakmak lazım. İSTOÇ'un cirosu, yılda 56 ilde dönen cirodan daha fazla. Demek ki, Türkiye'nin, İstanbul'un üreten kalbi. Türkiye, nasıl İstanbul'suz olamazsa, İstanbul da İSTOÇ'suz olamaz. Bu kadar önemli bir yerden bahsediyorum sizlere." şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarının insanları yorduğu düşüncesine katıldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeri gelmişken şunu söylemek lazım. 31 Mart'ta yerel seçimleri yaptık. 31 Mart yerel seçimleri, Türkiye'nin her tarafından bitti, bir tek İstanbul'da kaldı. İstanbul'un da ilçeleri tamamlandı. Meclis üyeleri tamamlandı. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kaldı. Neden bitmedi? Açıkçası, biz, bu seçimlerin 31 Mart'ta tamamlanmasını çok arzu ediyorduk. Defalarca sayım esnasında yapılan sandık hilelerini ve yolsuzluklarını tespit ettik. Dedik ki, 'Gelin bu oyları yeniden sayılım. Bu seçim sakatlanmıştır.' dedik ve sadece oyların yüzde 10'u sayıldı. Rakip adayla arasındaki fark yarıdan da fazla azaldı. Fark 29 bin idi, 13 bine düştü. Sadece yüzde 10 oy sayımıyla oldu bu. Ben şimdi size soruyorum. Siz esnafsınız ve hesap kitaptan iyi anlarsınız. Yüzde 10'dan aradaki fark yarının altına düşüyorsa, yüzde 90'ı sayarsak acaba ne olur? Hesap bu kadar basit işte."

"Mağdur İstanbulludur, mağdur esnaftır, mağdur iş adamıdır"

"Milleti bir daha yormayalım. Milletin işi gücü var. Gelin bu şaibeyi ortadan kaldıralım. Herkes bundan emin ve rahat olsun" dediklerini hatırlatan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Fakat biz bu müracaatı yapar yapmaz, sadece 5 dakika içinde gece yarısı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İl Seçim Kurulunda ret kararı aldırdı. Yüksek Seçim Kurulu'na gittik, o da Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) ret kararını uyguladı. Ne sayıldı? Dört ilçe sayıldı. İki ilçe ise kısmen sayıldı. Hepsi bu kadar. 39 ilçe içinde ancak bu kadar sayım yapıldı. Giden oyların 16 binini geri aldık. Her şey ortada değil mi? Karşı taraf diyor ki, 'Biz de sayımdan geriye oy kazandık.' Kardeşim senin kazandığını benim kazandığımı düştükten sonra aradaki fark bu zaten. Şimdi eşit oy alıyoruz. Normalde saydığımız zaman iptalden bir tane oy bana geliyorsa, bir tane de ona gitmesi lazımdır. Kaybedersek eşit kaybetmemiz lazımdır. Kazanırsak eşit kazanmamız lazımdır. Çünkü, verilen oylar aşağı yukarı eşit. Arada 13 bin oy farkı var. Fakat öyle olmuyor ki. Bizim çalınan oylar bakın birer birer geliyor. Diğer tarafa oy gitmiyor. Çalma daha nasıl olacak onu anlamıyorum gerçekten. Yüzde 10'da 16 bin oy geri geliyorsa, bizim oylar iç edilmiş demektir. Bunun başka izahı var mı Allah aşkına? Ortada bir mağdur var ve o mağdur da İstanbulludur, esnaftır, iş adamıdır. Bunların hepsinin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. 23 Haziran'da yapılacak seçimde tek bir oyumuza halel getiremeyecekler. Hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz buna. Oy namustur bizim için, namus. Pek tabii sizin oyunuza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Evet bunun artık İstanbul'un da Türkiye'nin de gündeminden çıkması lazımdır."

Artık seçimin gündemden kaldırılması gerektiğini belirten AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, artık seçim değil, geçim ile ilgilenilmesi ve bunun gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

"İstanbul'umuz, Türkiye'miz demektir"

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Beni biliyorsunuz. 17 yıldır millete hizmet için çalışıyor, didiniyor, gayret ediyoruz. İstanbul'umuz, Türkiye'miz demektir. Her birisi de Türkiye'nin farklı illerinden ilçelerinden buraya geldi. Ben öyle yaptım zaten. 11 yaşında bu kente gelmiştim. Bu şehre borcumuzu ödememiz gerekiyor. Bazıları, atıp tutuyor ya. Biz sadece belediye başkanı olursak, yapacaklarımızı anlatmıyoruz; arkaya dönüp baktığınızda dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere dönüştüren bir kardeşiniz var. Sadece umut tacirliği yapanlar değil, geçmişinde Türkiye'nin her köşesine mührünü vuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım kardeşleriniz var. Sadece güzel İstanbul'a yaptıklarımızı söylesek yeter. İstanbul'umuza iki köprü yapıldı. Birini rahmetli Süleyman Demirel, diğer köprüyü de rahmetli Turgut Özal yaptı. Ama Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım iki tane yaptı. Tünel yaptık mı? Marmaray'ı yaptık. Yanına yetmedi, bir de Avrasya Tüneli yaptık. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denir. Siz konuşmayacaksınız, eserleriniz konuşmalı. Türkiye'nin her köşesinde eserlerimiz var görüyorsunuz. Yetmedi, İstanbul Havalimanı'nı yaptık mı? Daha da çok şey yapacağız inşallah. Bu millet, aziz milletimiz daha fazlasını hak ediyor tabii ki. İnsan o dur ki, bırak bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser değil mi? Allah'a şükür binlerce eserimiz var. Milletimizin desteğiyle, milletimizin sayesinde ne dediysek yaptık, yine biz yaparız. Şimdi İstanbul için çok güzel projelerimiz var daha. Bu yüzden size ve desteğinize ihtiyacımız var. Bunları sizinle birlikte yapacağız Allah'ın izniyle."

Yolları böldüklerini ama Türkiye'nin bölünmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Ülkeyi böldürtmeyiz. Bölücülerle, teröristlerle asla ama asla yol yürümeyiz. Bölücü terör örgütü PKK ile FETÖ ile iş yapmayız. Bu kadar açık ve net. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bu milletin kardeşliğine düşmanlık eden, gözünü kırpmadan sivil insanları katleden, 15 Temmuz gecesi genç fidanlarımızı, sivil kardeşlerimizi şehit eden alçak terör örgütleriyle işimiz olmaz. Bizim işimiz, sizlerle İSTOÇ iledir." şeklinde konuştu.

"Kim olursa olsun, bize vız gelir tırıs gider"

İSTOÇ'ta 38 farklı iş kolu olduğuna dikkati çeken Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Evet, her şey çok ama çok daha güzel olacak. Hiç merak etmeyin kardeşlerim. Biz bir olacağız, iri olacağız, birlikte olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Ay yıldızlı bayrağımıza, toprağımıza göz dikenlere asla göz açtırmayacağız. Bütün bunları pazar günü akşamı, bir televizyon programında, İstanbul için ülkemiz için Türkiye için düşüncelerimizi 82 milyon vatandaşımızla paylaşacağız."

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir katılımcının "İsmail Küçükkaya taraf" diye bağırması üzerine, "Kim olursa olsun vız gelir tırıs gider. Önemli değil. Hiç biri, hiçbir bahanenin arkasına sığınmasın. Anlımız ak ve başımız dik. Bu milletin içinde ilk günkü gibi aynı şekilde gururla yürüyoruz biz. Her zaman milletimizle birlikte olduk. Milletimizle beraber yollark yürüdük. Zor günlerde de güzel günlerde de hep beraberdik. Allah birliğimiz, dirliğimiz daim etsin inşallah. İSTOÇ, hazır olsun. Çok daha güzel işleri birlikte yapmaya hazır olsun. Onun için 23 Haziran işini ortadan kaldıralım ve önümüze bakalım, geleceği birlikte inşa edelim." diye konuştu.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kahvaltı sonrası gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Cumhur İttifakı ortağı olan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Twitter'dan "MHP'nin suskunluğunu mesnetsiz yere yanlış yoranlar var." paylaşımına ilişkin soruya, "Doğru demiş, Sayın Bahçeli mitili İstanbul'a attı. Sağ olsunlar, seçime kadar da Cumhur İttifakı adayı için bütün teşkilatlarıyla çalışmaya devam ediyorlar. Bunun dışında herhangi bir faaliyet yok. Diğer konular da hiçbir şekilde bizim ittifakımıza zarar veremez." şeklinde cevapladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "Kürdistan ve Lazistan diye bir yer yoktur Türkiye'de." paylaşımı hakkında da Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunlarla ilgili yorum yapma ihtiyacı duymuyorum ben. Cumhuriyet kurulmadan önce bu topraklarda Osmanlı topraklarında her türlü etnik gruba sahip temsilciler vardı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün bu temsilcileri bir araya getirerek işgal altındaki Anadolu topraklarının bağımsızlığını kazanması için büyük bir mücadele başlattı durum bu."

Yorumlar (0)