İŞKUR'da usulsüzlük soruşturması: 20 milyonluk zarara uğrattılar

İŞKUR Genel Müdürlüğü’ndeki ihalede usulsüzlük yapılarak kurumun 20 milyon TL zarara uğratılmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 35 şüpheli yakalandı. 

GÜNDEM 22.11.2022, 11:34 23.11.2022, 17:06
İŞKUR'da usulsüzlük soruşturması: 20 milyonluk zarara uğrattılar

İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde görevli bazı memurların ihale aracılığıyla düzenledikleri meslek edindirme ve işbaşı eğitimlerinde usulsüzlükler yaptığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da bunun üzerine soruşturma başlattı.

Kurumu 20 milyon TL zarara uğrattılar

Soruşturma çerçevesinde yapılan ihbarlar ve elde edilen bilgiler ele alındı.

Memurların, sahte belgelerle kursa katılmayanlara ödemeler yapılmasını sağladığı, bu yolla kurumun 2014-2018 yılları arasında 20 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.

İhaleye fesat karıştırıp, rüşvet aldılar

İŞKUR müfettişinin hazırladığı raporda usulsüzlük yapılarak "ihaleye fesat karıştırma", şüphelilerin tape kayıtlarından da "rüşvet" suçlarının işlendiği belirlendi.

Soruşturmada, tanık ve müşteki beyanları, yapılan tespitler, müfettiş ve kriminal raporlar, elde edilen deliller kapsamında organize bir biçimde hareket eden şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma", "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarını işlediği belirlendi.

İstanbul merkezli 10 ilde operasyon: 35’i yakalandı

Soruşturmada, 24 farklı suç eylemine katıldığı öğrenilen 21'i İŞKUR çalışanı, 17'si şirket-firma yetkilisi, 13'ü sahte kursiyer ve 7'si usulsüz kursiyer ve kimlik temin edenlerin yer aldığı 58 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda 35 şüpheliyi yakaladı.

Yorumlar (0)