İsimlerini unutmuştuk! İstanbul'da yeniden hortladılar

İstanbul'da gaspçılıkla eş değer suç olarak görülen değnekçiler yeniden hortladı: Gündüz İSPARK, gece biz bakıyoruz!

GÜNDEM 18.11.2019, 14:36
İsimlerini unutmuştuk! İstanbul'da yeniden hortladılar

İstanbul'da, yıllardır ismini unuttuğumuz değnekçi olarak adlandıran ve yaptıkları işin gaspçılıktan hiçbir farkı bulunmayan kişiler, kimsenin vermediği yetkiyi kullanarak vatandaşlardan "otopark parası" istemeye başladılar. Gaspçılar vatandaşlar tarafından görüntülendi.

İstanbul'da İSPARK'a ait bazı otoparklarda mesai saatleri dışında vatandaşlardan otopark parası isteyen, vermemeleri durumunda işi cinayete kadar götürdükleri bilinen gaspçılar (değnekçiler) yeniden hortladı.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) iştiraki olan İSPARK'a (İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret ve Anonim Şirketi) ait bazı otoparklarda, mesai saatleri dışında park eden sürücülerden hiçbir yetkileri bulunmadığı hâlde para isteyen kişiler yeniden ortaya çıktı.

"Fiş kesiyor musunuz?" sorusuna böyle cevap verdiler

Özellikle restoran, deniz kenarı ve eğlence mekânları gibi kalabalık yerlerin yakınındaki İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret ve Anonim Şirketi) otoparkları işgal eden gaspçı çeteler (değnekçiler) sürücülerden kendilerine para vermelerini istiyor. Hafta sonu çekilen görüntülerde Taksim Tarlabaşı Bulvarı'ndaki değnekçi "Fiş kesiyor musun?" sorusuna, “Fiş yok. 10 lira ver yeter" şeklinde cevap verdi.

Kimi değnekçiler ise görüntülendiğini anladığı sırada kaçmaya başladı. Değnekçilerin görüntülerde sürücülere, “Kafana göre ne versen yeter, gündüz İSPARK bakıyor akşam biz bakıyoruz." gibi ifadeler kullanıyor. Şehir eşkıyaları para verilmemesi ihtimaline karşı da "Aracınız burada güvende, çizilmez" diyerek üstü kapalı tehditte bulunuyor. Bağdat Caddesi, Bakırköy ve Karaköy'deki otoparkların da değnekçiler tarafından işgal edildiği görülüyor.

108 lira ceza :)

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemiş ve çok sayıda şehir eşkıyasını gözaltına almıştı. Gözaltına alınan değnekçilere, bu işi tekrar tekrar yapabilmelerine imkân sağlayacak oranda ceza verilmişti. Gaspçı çete mensuplarına "Kabahatler Kanunu"na göre işlem yapılmış ve 108'er lira ceza kesilerek yolcu edilmişti.

Yorumlar (0)