İşçilerin kanı yerde bırakılmadı! 3 PKK'lı öldürüldü

Van'ın Çatak ilçesinde iki işçiyi şehit eden 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 28.06.2020, 17:00 28.06.2020, 17:03
İşçilerin kanı yerde bırakılmadı! 3 PKK'lı öldürüldü

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. 

Van'ın Çatak ilçesinde 8 Haziran günü terör örgütü PKK tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, alçak saldırı sonucu iki işçi şehit olurken, 8 işçi de yaralı olarak kurtulmuştu. 

Belbuka Yaylası'nda yol çalışmalarını yürüten işçilerin bulunduğu araca terör örgütü PKK tarafından EYP ile saldırı düzenlenmesinin ardından şehit olan Emrah Baran ile Murat Yağdıran'ın kanı yerde bırakılmadı. 

Jandarma özel harekât ve jandarma komando birlikleri ile polis özel harekât tarafından Çatak ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İki işçiyi şehit eden 3 PKK'lı teröristin, hava destekli operasyon sonucu silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

İran'a kaçarken kullanıyorlardı

İşçilerin yol çalışması yürüttükleri alan havadan görüntülenmişti. Bu alanın, askeri açıdan stratejik bir önem taşıdığı ifade edilmişti. 

PKK'lı teröristlerin İran'a kaçarken bu güzergâhı kullandıkları ortaya çıkmıştı. 

Yol inşa edilmesiyle birlikte bölgeye askeri üs kurulacağı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) burada hâkimiyeti tamamen ele geçireceği öğrenilmişti. 

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, ilçenin güney tarafına hizmet sunulduğunu, bu yüzden terör örgütü PKK'nın genellikle engel çıkardığını söylemişti. Terör örgütünün çıkardığı engelleri senelerdir aştıklarını ve aşmayı sürdüreceklerini aktaran Şeylan, hiçbir şekilde bu hizmeti yarıda bırakmayacaklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)