İşçiler grevde: Maltepe’de çöp dağı oluştu!

İstanbul Maltepe Belediyesi’nde işçilerin grevi sebebiyle 5 günden beri çöpler toplanmıyor. Mahallelerde çöp konteynerları dolup taşarken vatandaşlar ise pandemi dönemindeki bu kararın halk sağlığı açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyip tepkilerini dile getirdi.

GÜNDEM 27.02.2021, 15:31 28.02.2021, 15:51
İşçiler grevde: Maltepe’de çöp dağı oluştu!

DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmanın sağlanamamasının ardından işçilerin başlattığ grevden dolayı ilçede 5 gündür çöpler toplanmıyor.

Maltepe Belediyesi’nde içlerinde temizlik görevlilerinin de yer aldığı işçilerin başlatmış olduğu grev, beşinci günde de sürüyor.

Çöpler yığınlar oluşturdu

Grevin etkileri özellikle temizlik hizmetleri konusunda oldukça hissedilirken, çöpler ise şehrin birçok noktasındaki konteynerlardan taşarak yığınlar oluşturdu.

İlçede yaşamını sürdüren vatandaşlar, çevreye kötü kokuların yayılmasına sebep olan çöplerin toplanmamasına tepkilerini dile getirdi.

Vatandaşlar çöplerin toplanmamasına tepkili

İlçe sakinlerinden Uluer, belediyenin pandemi zamanında meydana gelen bu grevi, işçilerle anlaşarak sonlandırmasını istediklerini kaydederek “Pandemi zamanında bu grev sonucu çöplerin toplanmaması hiç hoş değil.

İnsanların sağlığına ilişkin sorunları var. Bu çöplerden mikropların yayılması sonrası insanlar hasta olacak. Bunun için bir an önce işçilerin hakkının verilip anlaşmaların yapılıp çöplerin toplanmasını istiyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)