İş insanı Saadettin Saran'dan "İmam Hatip" çıkışı: "Sürekli artıyor"

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’deki eğitim kalitesi ile ilgili açıklama yapan ünlü iş insanı Sadettin Saran, “İmam Hatip Liselerinin sayısı sürekli artıyor. Teknik liseler, meslek liseleri, Fen ve Anadolu Liseleri'ne bir hayli ilgi olmasına rağmen oralarda tam aksine okul sayısı azaltılıyor.” sözleriyle Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yaptı ve köklü bir reform yapılması gerektiğini söyledi. 

GÜNDEM 22.07.2022, 13:57 23.07.2022, 12:45
İş insanı Saadettin Saran'dan "İmam Hatip" çıkışı: "Sürekli artıyor"

Ünlü iş insanı Sadettin Saran, Türkiye’deki eğitim sistemiyle ilgili çıkışıyla gündem oldu.

Eğitim sisteminden şikayet etti

Instagram hesabı üzerinden bir video yayınlayan Saadettin Saran, Türkiye'nin eğitim sistemine eleştirilerde bulundu.

İmam Hatip Liseleri'nin sayısının devamlı olarak arttığından şikayetçi olan Saran, ailelerin bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan iş insanı Saran, eğitimde köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu belirtti. 

"İmam Hatip Liseleri sürekli artıyor"

Saran, videosunda şu sözleri kullandı:

"İmam Hatip Liseleri'nin sayısı devamlı olarak artırılıyor fakat öğrenci sayısı hiç artmıyor neredeyse. Teknik liselere, meslek liselerine, Fen ve Anadolu Liseleri'ne ilgi bir artmasına rağmen oralarda tam aksine okul sayısı azaltılıyor. 

Bir diğer tehlike ise kız çocuklarının okullaşma verilerinde yüzde 6'yı aşkın olmasıdır. O sebeple buradan sesleniyorum: Acilen, Milli Eğitim'de bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılmalı. İnanın Türkiye olarak biz uluslararası problemleri de ekonomimizi de düzeltiriz, her şeyi başarabiliriz. Fakat eğitim sistemimiz iflas ederse tüm ülke iflas eder."

Yorumlar (0)