İş arkadaşına hakaretten tazminatsız işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar...

Kasiyer olarak çalıştığı bir markette mesai arkadaşına hakaret ettiği gerekçesiyle bir kadın işçi tazminatsız kapının önüne koyuldu. Yargıtay tarafından mesai arkadaşına hakaret eden kadın işçinin işten çıkarılması kararı ise kısmen kabul edildi.

GÜNDEM 28.09.2020, 00:35 28.09.2020, 00:44
İş arkadaşına hakaretten tazminatsız işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar...

Zincir bir market şubesinde kasiyer olarak çalışan kadın hamile olduğu için doğum izni almak istedi.

İşveren çalışan kadına doğum izni vermeye yanaşmayıp, iddialara göre kadın kasiyer işten çıkartıldı. Mağdur kasiyer, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu ve iş akdinin feshedildiğini, bir seneye yakın çalışması olduğunu, iş akdinin kıdem ödenmemek maksatlı önelsiz olarak kötü niyetli bir şekilde feshedildiğini öne sürdü.

'Müşterilere hakaret etti' iddiası

Davalı işveren avukatı mahkemede yaptığı savunmada, davacının hamile olup olmadığı ve hamileliğin kaçıncı haftasında olduğunu şirkete bildirmediği, öte yandan davacının çok defa disiplinsiz davranışlar sergilediği, fiziksel olarak müşterilere saldırıda bulunup kasiyerin hakaret ettiğini, bu konuya ilişkin müşterilerden gelen maillerin de olduğu ifade edildi.

Bununla birlikte davacı kasiyerin mesai arkadaşına, hakaret ederek sataşması üzerine iş akdinin feshedildiği iddia edildi. Mahkeme tarafından davanın kısmen kabulüne hükmedildi. Davalı vekili ise kararı temyiz etti.

Yargıtay'dan emsal olacak karar

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından, mesai arkadaşına hakaret eden işçinin işten atılmasının önünü açabilecek bir karara imza attı.

Verilen kararda şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0)