İş adamlarından 156 milyon TL almışlar!

Adana'da suç örgütünün, sahte senet düzenleyerek iş adamlarından 156 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

GÜNDEM 14.02.2020, 09:31
İş adamlarından 156 milyon TL almışlar!

Adana ve İstanbul'da, iş adamlarının imzalarını taklit ederek sahte senetler hazırladığı idida edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 10 zanlı yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir suç örgütünün iş adamlarının imzalarını taklit ederek bu iş adamları adına senet hazırlayarak borçlandırdığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 14 zanlının yakalanması için Adana ve İstanbul'daki 18 adrese şafak baskını gerçekleştirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, adreslerde yaptıkları aramalarda 28 milyon 876 bin lira değerinde çok sayıda senet ile evrak ve bazı dijital malzemeler ele geçirdi ve 10 zanlıyı gözaltına aldı.

Şüphelilerin, nitelikli dolandırıcılık ve resmî belgede sahtecilik yöntemiyle mağdur kişileri 156 milyon lira borçlandırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Polis, 4 şüphelinin yakalanması için de çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)