İran sınırında insanlık dramı yaşandı: Afgan anne donarak öldü 

İran’ın Türkiye’ye yakın yerleşim birimi olan Belasur köyünde Afganlı 2 çocuk, ellerinde çoraplarla bir köye sığındı. Soğuktan şişen ellerini kullanamayacak hale gelen çocuklara köylüler sahip çıktı. Çocukların annesi ise sınırda donmuş halde bulundu. Çocuklar, İran askerlerine teslim edildi. Konuyla ilgili Van Valiliği’nden açıklama yapıldı: “Olay, sınırın İran tarafında gerçekleşmiştir.” 

GÜNDEM 02.01.2022, 12:11
İran sınırında insanlık dramı yaşandı: Afgan anne donarak öldü 

İran İslam Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye en yakın yerleşim birimlerinden olan Belasur köyünde insanlık dramı yaşandı. Afgan uyruklu bir kadın, 2 çocuğuyla birlikte yasa dışı yollarla yurda giriş yapmak için yola çıktı ancak soğuk hava dalgasına dayanamadı. 2 çocuğun donmak üzereyken köylülere sığınmasıyla ortaya çıkan durum, insanlığı hüzne boğdu. 



Çocukları üşümesin diye çoraplarını vermiş 

Çocuklar, köylülere durumu anlattı ve anneyi bulmak üzere yola çıkan insanlar, hiç unutulmayacak bir manzarayla karşılaştı. Afgan anne, çoraplarını çocuklarının eline giydirmiş ve ayaklarına da poşet geçirmişti. O şekilde donarak ölen kadının üzerine battaniye örtülerek İran askerleri çağırıldı.  



Soğuktan şişen ellerini kullanamayacak hale gelen çocuklar, köylüler tarafından soba başında ısıtıldı ve karınları doyuruldu. 8 ve 9 yaşlarındaki küçükler, İran askerlerine teslime dildi.  



Van Valiliği açıklama yaptı 

Konunun “İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen 1 kadın donarak öldü, çocuklar ise köye sığınarak kurtuldu.” şeklinde sosyal medyaya ve basına yansımasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Van Valiliği, olayın Türkiye sınırına değil, İran’ın sınıra yakın olan köyünde yaşandığını aktardı.  

Yorumlar (0)