İran sınırında hareketlilik: Takviye ekipler sevk edildi 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son günlerde yaşanan askeri gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Akar, son 4 saatte 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken Batı Karadeniz’deki sel felaketinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması amacıyla TSK’nın iki gemisinin Sinop’a doğru yola çıktığını bildirdi. 

GÜNDEM 15.08.2021, 11:38 15.08.2021, 17:45
İran sınırında hareketlilik: Takviye ekipler sevk edildi 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberin toplanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, İran sınırındaki önlemleri inceledi. 



Karadan ve havadan yapılan incelemelerin ardından Bakan Akar ve Komutanlar, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile hudut birlikleri komutanları, 6. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görüşmelerde bulundu. İran sınırındaki karakol, birlik, tabur ve üs bölgelerine takviye birliklerin gönderildiğini belirten Akar, sınırda her zamankinden daha yoğun tedbirlerin alındığını aktardı. 



“Her gün 150’den fazla bölgede pusu ve keşif faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Termal gece görüş cihazları da dahil bin civarında keşif gözetleme vasıtamız bulunuyor.” şeklinde konuşan Bakan Akar, terörler mücadeleler hakkında bilgi verdi. 



Terörle mücadelede 

Hulusi Akar: “Barış Pınarı Harekatı bölgesinden ülkemize sızma girişiminde bulunan 14 terörist etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetlerimizin harekatı sonucunda Gara’da da 6 terörist etkisiz hale getirildi. Hakurk’ta 2 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 24 saat içinde 22 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bizim tek hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.  



TSK, sel bölgesine yardıma gitti 

Batı Karadeniz’deki sel felaketinin ardından TSK arama kurtarma helikopterlerinin bölgeye gönderildiğini belirten Akar, 2 yatay kaydırmalı köprü tankı ve 3 sabit köprü aracının da sevk edildiğini açıkladı. Akar, “Bu araçlarımıza ek olarak Sinop Türkeli’nde devam eden kurtarma çalışmalarına destek sağlanması amacıyla mahsur kalan vatandaşlarımızın ve araçların da tahliyesi için 2 gemi yola çıktı.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)