İran lideri Reisi'den protesto açıklaması: "İzin vermeyeceğiz"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor. Hiçbir koşulda halkın huzuru ve güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 24.09.2022, 10:13 26.09.2022, 10:21
İran lideri Reisi'den protesto açıklaması: "İzin vermeyeceğiz"

İran’ın başkenti Tahran’da, ahlak polisi tarafından 13 Eylül’de başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki kadın Mahsa Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirdi. 

İran'da protestolar devam ediyor

O günden bu yana ülkede "ahlak polisi" ve "zorunlu başörtüsü"ne karşı protestolar başladı.

Protestoların 7. gününde ülke genelinde cuma namazının ardından binlerce kişi bir araya geldi ve bu defa hükümete destek gösterileri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Reisi'den itidal çağrısı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, New York'ta gerçekleştirilen 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dönüşü, Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’nda ülke geneline sıçrayan protestolara yönelik açıklamalarda bulundu.

"Halkın güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz"

Reisi, her zaman halkın sesine kulak verdiklerini söyleyerek, "Ülkemizde düşmanlar kaos çıkarmak istiyorlar. Halkımızın taleplerini ve protestoları duyuyoruz fakat kimsenin kaos yükünün altına girmesine izin vermeyiz. Hiçbir koşulda ve alanda halkın huzuru ve güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)