İran'dan Erdoğan'a "Ayasofya" övgüsü!

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk halkını tebrik etti.

GÜNDEM 02.08.2020, 13:35
İran'dan Erdoğan'a "Ayasofya" övgüsü!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının "çok önemli bir olay" olduğunu vurgulayan İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, "Türkiye halkını ve Sayın Erdoğan'ı bu önemli İslami başarıdan dolayı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonunda yayınlanan bir programa katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin müze statüsünün kaldırılarak yeniden camiye dönüştürülmesinin "çok önemli bir olay" olduğunun altını çizdi.

"Başka bir emrin var mı?"

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin Türkiye’nin en önemli camilerinden biri olduğunu kaydeden Ali Ekber Velayeti, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararından sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ayasofya'nın tekrar müzeye dönüştürülmesine yönelik çağrısına da tepki göstererek, "Pompeo’nun başka bir emri var mı?" diey sordu.

Mike Pompeo'ya "Ataların tüm dünya camilerini ve müzelerini kiliselere çevirdi. Endülüs yenilgisinden sonra senin ataların ellerinden geldiği kadar kilise yaptı. 500 yıldır cami olan bu yer de kıyamete kadar cami olarak kalacak." diyen Ali Ekber Velayeti, "İslam alemini mutlu eden bu olay nedeniyle Türk halkı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar." hatırlatmasında bulundu.

"Türkiye'ye gittim, bizzat şahit oldum"

Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında rastgele bir camide namaz kıldığını söyleyen Ali Ekber Velayeti, tüm propagandalara rağmen namaz saatinde camilerin nasıl dolduğuna, dahası halkın camilerin dışında nasıl saf tuttuğuna bizzat şahit olduğunu belirterek, "Türk halkı gerçek İslam'a bağlı ve din büyüklerine de saygılı." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreterliği görevini de yürüten Ali Ekber Velayeti, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını tebrik eden bir bildiri yayımladıklarını anımsatarak, bildirinin Türkçe nüshasının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildiğini açıklamalarına ekledi.

Yorumlar (0)