Irak ve Suriye’ye hava harekatı: Vurulan bölgeler açıklandı

Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde yer alan ve teröristler tarafından bir üs haline çevrilen alanlara “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” gerçekleştiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen çalışmada, birden fazla bölge atışların hedefi oluyor.

GÜNDEM 20.11.2022, 09:00 21.11.2022, 08:12
Irak ve Suriye’ye hava harekatı: Vurulan bölgeler açıklandı

Türkiye'nin Irak ve Suriye’de saklanan bölücü terör örgütüne dair mücadelesi devam ediyor. Terörü bölgelerden arındırmak amacıyla kararlı bir şekilde hareket eden Türk ordusu, teröristlerin saklandığı bölgelere “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” düzenliyor. Suriye'de ABD'nin mühimmat ve silah desteğinin de sağlandığı terörist siperleri de dahil, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen hedefler bir bir imha edildi.

Havadan ve karadan vuruluyor

Gece saatlerinde düzenlenen hava harekatına dair MSB tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde: YPG/KCK/PKK ce diğer terörist yapılanmaları etkisiz duruma getirilerek, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinden güvenlik güçlerine ve halkımıza karşı terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğine sahip çıkmak, terörün ana kaynağını tamamen temizlemek düşüncesiyle, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde, Suriye’nin ve Irak'ın kuzeyinde yer alan ve teröristlerce ülkemize karşı düzenlenen saldırılar sırasında üs şeklinde kullanılan alanlara Pençe-Kılıç Hava Harekatı gerçekleştirilmiştir.”

Irak ve Suriye’de vurulan yerler

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından çoğunlukla havadan gerçekleştirdiği, karadan da topçu desteğinin sağlandığı operasyonda, Maranez, Sincari, Ayn İsa, Süleymaniye, Karaçok Dağı, Ayn El Arab (Kobani) ve çevresi, Malikiye, Derbesiye, Minnig Havalimanı, Tel Rıfat ve çevresi, Ayn Dagne ve Kandil bölgeleri ateş altına alındı.

Yorumlar (0)