Irak'taki saldırıya ilişkin Dışişleri'nden açıklama: İddialar asılsız!

Irak'ın kuzeyinde yer alan Parakh köyüne yakın bir bölgede yaşanan patlamada 8 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Terör örgütü PKK/KCK sempatizanı bazı medya organları, saldırıyı TSK'ın gerçekleştirdiğini iddia etti. Dışişleri Bakanlığı, iddialara jet hızıyla yanıt verdi.

GÜNDEM 21.07.2022, 10:51 21.07.2022, 13:53 Hakan Öksüz
Irak'taki saldırıya ilişkin Dışişleri'nden açıklama: İddialar asılsız!

Irak ile Türkiye sınırında bulunan Parakh köyüne yakın bir bölgede şiddetli bir patlama meydana geldi. Bölgedeki bir turistik tesise yapılan hava topu saldırısı sonrası 8 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Terör örgütü PKK/KCK'ya bağlı bazı yayın organları, söz konusu saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapıldığını iddia etti. 

Bakan Çavuşoğlu: Sivilleri hedef aldığımız doğru değil!

Dışişleri Bakanlığı, söz konusu iddialara jet hızıyla yanıt verdi. Terör örgütü sempatizanı bazı yayın organlarının paylaştığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sivillere yönelik bir saldırımız yok. Öte yandan Irak'taki büyükelçiliğimize baskın yapıldığı iddiası da doğru değil. Bazı terör yandaşları, vize ofislerimiz önündeki bayrağımızı yaktı." ifadelerini kullandı.

"Irak hükümeti, propagandalardan etkilenmemeli"

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, Duhok vilayetine bağlı Zaho ilçesinde yaşanan saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi. Hava topu saldırısı nedeniyle 8 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Irak kamuoyunun terör propagandasının etkisi altına girmemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Terörle mücadele ederken sivillere, altyapı tesislerin, doğaya ve kültürel varlıklara asla zarar verilmemektedir. Irak hükümeti bunun bilincinde olmalıdır." denildi.

"PKK sıkıştı, çıkış arıyor"

Bölgede araştırma yapan kaynaklar, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Parakh köyüne yakın bir bölgede yaşanan patlamayla ilgili olarak PKK/KCK sempatizanı medya organlarının "yanıltıcı haberler" paylaştığı ve gerçeği çarpıttığı kaydedildi. Yok olma noktasına gelen PKK'nın, asimetrik savaş yöntemleri kullanarak bu durumdan sıyrılmaya çalıştığı aktarıldı.

Yorumlar (0)