Irak'ta teröristlerin üssü vuruldu

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin üs olarak kullandığı Karacak bölgesine düzenlenen geniş kapsamlı hava harekatında birçok hedef imha edildi.

GÜNDEM 19.07.2019, 10:41
Irak'ta teröristlerin üssü vuruldu

Pençe Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyinde teröristlerin üs olarak kullandığı Karacak bölgesine düzenlenen geniş kapsamlı hava harekatında birçok hedef vuruldu.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından Irak'ın kuzeyine bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin üs olarak kullandığı Karacak bölgesine dün gece geniş kapsamlı bir hava harekatı gerçekleştirildi. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat ile İHA'ların (İnsansız Hava Araçları) kullanıldığı hava harekatıyla bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere ait silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedef yerle bir edildi.

Pençe Harekatı ile komandolar teröristlerin inlerine girmeyi sürdürürken Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hava harekatlarıyla da sınır ötesindeki terör hedeflerinin tek tek vurulmaya devam ettiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla halihazırda devam etmekte olan Pençe Harekatı ile koordineli olarak, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Karacak bölgesine dün gece geniş kapsamlı bir hava harekatı icra edilmiştir."

Millî Savunma Bakanlığı tarafından, harekatla teröristlere ait silah mevzii, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin imha edildiği açıklandı.

Pençe Harekatında büyük oranda yerli ve milli mühimmat ile insansız hava araçlarının kullanıldığı bilgisine yer verilen yazılı açıklamada, "Harekatta, sadece teröristlere ait tesisler hedef alınmış, sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf edilmiştir. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan azim ve kararlılıkla devam edecek, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır." denildi.

Yorumlar (0)