Irak sınırında iki asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında, Irak sınır hattında gerçekleştirilen operasyonda bir askerin şehit düştüğünü açıkladı.

GÜNDEM 16.11.2020, 22:33 16.11.2020, 23:03
Irak sınırında iki asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak sınır hattında icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü unsurlarınca taciz atışı açıldığı belirtildi.

Taciz ateşi açıldı

Taciz ateşi sebebiyle piyade uzman çavuş Abdurrahman Topuksuz'un şehit olduğu açıklandı.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

Askeri yetkililer, sağlık personelleriyle birlikte geldikleri ilçeye bağlı Söğütlügöl köyündeki anne Fatma, baba Salim ve şehidin eşi Hatice Topuksuz'a acı haberi verdi.

Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, aile yakınları da baba evine gelerek başsağlığı diledi.

Uzman Çavuş Abdurrahman Topuksuz'un 2 yıl önce evlendiği ve 7 aylık bir çocuğu olduğu belirtildi.

Bir kara haber de Silopi'den geldi

Irak sınırında teslim olacak olan teröristleri sevk etmek için bölgeye giden bir asker, Habur Çayı'nda suya kapılarak ağır yaranırken, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, bir askerin şehit düştüğü olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Şırnak /Silopi’de Irak sınır hattında 16 Kasım 2020 tarihinde bir kahraman silah arkadaşımız, teslim olacak teröristleri kararlaştırılan bölgeye sevk etmek amacıyla girdiği Habur Çayı’nda suya kapılarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

Yorumlar (0)