Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Kuzey Irak'taki Kandil ve Gara'ya dönük hava harekatında, içinde sorumlu seviyede teröristlerin de olduğu PKK/KCK'ya ait 12 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek Kuzey Irak'tan ülkemize ve kolluk kuvvetlerine dönük terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınır güvenliğini temin etmek için hava harekatları gerçekleştirildiği kaydedildi.
Bahse konu açıklamada, hava harekatlarının BM (Birleşmiş Milletler) Anlaşması'nın 51'inci maddesinden gelen meşru müdafaa hakları doğrultusunda icra edildiğinin altı çizildi.
"Çok sayıda terörist etkisizleştirilmiştir"
Kandil ve Gara bölgelerindeki terör hedeflerine saat 18.00'de hava harekatı yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Harekatla bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılan ve içinde sorumlu seviyede teröristlerin de olduğu değerlendirilen depo, barınak, sığınak ve mağaralardan meydana gelen 12 hedef vuruldu.
Gerçekleştirilen harekatlarda azami oranda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisizleştirilmiştir. Asil Türk milletinin bağrından çıkan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), geçmişte olduğu gibi şimdi de milletimizin ve ülkemizin güvenlik ve bekası için terörle mücadeleye tek bir tane terörist dahi kalmayıncaya değin kararlılık ve azimle devam edecektir.
Bu harekatlar esnasında dost unsurların, masum sivillerin, kültürel ve tarihi varlıklar ile doğanın zarar görmemesi amacıyla her türlü önlem alınmıştır."
Ansızın gelmeye, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz! #MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/XGgfsqsQ3l
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 7, 2023