İnternette gördü, evde ses bombası yapmak istedi: Gözünü kaybedebilir

Adana'da internet üzerinde “ses bombası yapımı” videosu seyreden 11 yaşındaki çocuk, gördüklerini uygulamaya koymaya çalışırken oluşturduğu karışımın patlamasının ardından gözünden yaralandı.

GÜNDEM 18.07.2022, 16:06 19.07.2022, 13:26
İnternette gördü, evde ses bombası yapmak istedi: Gözünü kaybedebilir

Adana'nın ilçesi olan Yüreğir’de sosyal medya üzerinden "ses bombası yapımı" videosunu seyreden bir çocuk, karışımı hazırladığı sırada gözünden yaralandı.

Evde bulunan temizlik malzemesini kullandı

M.E.Ç isimli 11 yaşındaki çocuk sosyal medya üzerinden izlediği videoyla ses bombası yapmak istedi. Evinde bulunan temizlik malzemesini kullanan küçük çocuk, videoda gördüğü karışımı hazırlamaya başladı.

Karışımı yaptığı sırada malzemelerin reaksiyona girmesi sonucu patlama yaşandı. İki gözünden de yaralanan 11 yaşındaki çocuk, annesinin durumu 112 Acile bildirmesinin sonrasında olay yerine ulaşan ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

“Merak ettim, yaptım”

Patlama sırasında iki gözü de zarar gören çocuğun görme kaybı tehlikesi bulunuyor. Bu sene 6. sınıfa gidecek olan öğrenci M.E.Ç, internette gördüğü videoyu izlediğini ve yapımını merak ettiğini söyledi.

11 yaşındaki çocuk videoda kullanılan malzemelerin evde olduğunu ifade ederek, "İnternette dolaşıyordum, sonra karşıma 'bomba yapımı' diye bir video geldi. Ben de nasıl yapıldığını merak ettim ve izledim. Karışımda gerekli olan malzemelerin hepsi evde vardı. Daha sonra malzemeleri koyduğum şişe şişmeye başladı. Bende attım, o sırada patladı. Bir anda patlamanın etkisiyle saçılanlar gözüme geldi. O esnada ne yaşandığını hatırlayamıyorum” dedi.

Çocuğun ailesinden habersiz şekilde karışımı yaptığını ifade eden amca Cem Ali Ç., yeğeninin bu düşünceye sosyal medya üzerinden kapıldığını aktardı.

Evdeki malzemeleri kullandı

Evde olan malzemelerle karışımın oluşturulduğunu anlatan Cem Ali Ç, "Videoyu izliyor, malzemeleri karıştırıyor. Sonrasında da karışım bomba etkisi yaratıyor. Şu anda gözünde büyük bir problem var. Görme kaybına kadar gidebilir. Tedavisi devam ediyor. Doktorlar henüz net bir şey demeseler de önümüzdeki süreçlerde göz kaybı oluşabileceğini söylüyorlar. Bizim başımıza geldi ama başkalarının başına gelmesin. Bu durumun toplumsal bilinç kazandırmasını istiyoruz. Bu yüzden durumu kamuoyu ile paylaşmak istedik" şeklinde ifade etti.

“Videolarda herhangi bir uyarı yok”

Yaşanan talihsiz olay ile ilgili sorumlulara ceza verilmesini isteyen Cem Ali Ç, "Bu tarz videolar rahat bir şekilde her yerde paylaşılıyor. Ne yazık ki çocukların da görebileceği alanlarda yayınlanıyor. Bu videolarda herhangi bir şekilde uyarı bulunmuyor. Bu konu ile ilgili işlemleri başlatacağız. İlk olarak savcılığa şikayet edeceğiz. Sorumluların ceza almasını ve yakalanmasını istiyoruz'' dedi.

Covid dönemi çocukları internete yaklaştırdı

İnternet ve sosyal medya kullanımı ile ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Covid-19 döneminden dolayı bu alışkanlıkların bütün yaş gruplarında yükselişe geçtiğini işaret etti.

İnternet ve sosyal medyanın ebeveynlerin kontrolü dışında kullanımının çocukların hayatında problemlere sebep olacağını aktaran Tahiroğlu, bu olaydan en çok çocuklar ile ergenlerin etkilendiğine dikkati çekti.

Yorumlar (0)