Instagram çok kullanılan o özelliğini rafa kaldırdı

Instagram platforma 2018 yılında dahil ettiği ve kullanıcıların daha yüksek ve uzun boyutlarda video yüklemelerini sağlayan IGTV yan uygulamasına artık destek vermeyeceğini açıkladı.

GÜNDEM 01.03.2022, 16:19 01.03.2022, 17:27
Instagram çok kullanılan o özelliğini rafa kaldırdı

Instagram uygulama ilgili yeni bir karar aldı. Platform 2018’de kullanıma sunduğu IGTV özelliğini kullanımdan kaldıracağını duyurdu. IGTV 2018 yılında kullanıma sunulduğunda YouTube’a rakip olması bekleniyordu. Instagram'ın ana sayfasında sadece 1 dakikalık videolar yer alırken IGTV ile beraber bu sınır ortadan kalkmış ve kullanıcılar 650 MB’a kadar varan dosyaları platforma yükleme imkanı yakalamıştı. Her ne kadar bir videonun uzunluğu en fazla 15 dakika olsa da bu 1 dakikalık videolar göz önüne alındığında oldukça radikal bir yenilikti. Masaüstü sürümünde ise videolar 1 saate kadar destekleniyordu.

Artık ana platform üzerinden paylaşılacak

Kullanıcıların çoğu haberdar olmasa da Instagram’ın IGTV adında bağımsız bir uygulaması bulunuyor. App Store ve Google Play Store üzerinden indirilerek kullanılabilen bu uygulama dünya devi sosyal medya şirketinin açıklamalarına göre artık desteklenmeyecek. Instagram yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Video oluşturup paylaşmayı kolay hale getiren IGTV uygulamamızı artık desteklemeyeceğiz. Bunun yerine kullanıcıların bütün videolarının Instagram’ın ana uygulamasında yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Instagram sadece bir fotoğraf paylaşımı platformunun önüne geçmek istiyor

Instagram’ın IGTV’ye verdiği desteği sonlandırması platformun video paylaşımı için bir kısıtlamaya gittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri geçtiğimiz yaptığı bir paylaşımda Instagram’ın ardın basit bir fotoğraf paylaşımı uygulaması olmayacağını platformdaki Hikaye ve Reels gibi yeni özellikleri de geliştirmeye devam edeceğini açıklamıştı.

Aylar öncesinde adımlar atılmıştı

Instagram geçtiğimiz yılın ekim yakında aldığı bir kararla IGTV’de ve platformun ana sayfasında yer alan videoların birleşerek artık Instagram Video adı altında oluşturulacağını paylaşmıştı. Bu nedenle şirket IGTV’nin fişini çekmeye aylar öncesinde karar vermiş gibi duruyor. Şirket bu videoları da Reels hariç olarak gösterilen diğer videoların yanına eklemişti.

Yorumlar (0)