İnsanlıktan nasibini almadılar, gözaltına alındılar!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyada İzmir depremi ile ilgili provokatif paylaşım yapanlara dair Cumhuriyet Başsavcılıklarının gereğini yaptığını ve acıları paylaşmak yerine nefret söyleminde bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

GÜNDEM 31.10.2020, 11:42 31.10.2020, 13:44
İnsanlıktan nasibini almadılar, gözaltına alındılar!

10 ilde tahkikat yapıldığını belirten Adalet Bakanı Gül, Adıyaman, Gaziantep ve Tekirdağ'da 3 kişinin gözaltına alındığını, kimsenin bu milletin kardeşliğini, birlik ve beraberliğini suistimal edemeyeceğini, bu tür derdi olanlara adaletin izin vermeyeceğini ifade etti.

İçişleri de sayı verdi

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise İzmir depremi ile ilgili 37 kin ve nefret paylaşımı tespit edildiğini, 25 zanlı için işlem başlatıldığını, 6 şüphelinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Gürsel Tekin'den provokasyon

Dün sosyal medyada en çok tepki görenlerin başında CHP'li Gürsel Tekin ve Tunç Soyer bulunuyordu.

Gürsel Tekin, Bİzmir'in Bayraklı ilçesinde Kızılay Kan Merkezi ile Kaymakamlık binasının yıkıldığını, Adalet Sarayı'nın dvuarlarının çatladığını ve bu yüzden binanın boşaltıldığını iddia etti.

Kötü günde tüm enerjisini deprem bölgesine harcaması gereken Kızılay ise, Gürsel Tekin'in iftiralarına cevap vermeye çalıştı.

Kızılay Başkanı Ekrem Kınık, binanın anlık fotoğrafını paylaşarak, Kan merkezinin ayakta olduğunu ve vatandaşlara hizmet verdiğini duyurdu.

Binlerce tepki arasında bir vatandaş Gürsel Tekin'e şu soruyu yöneltti:

"Kan ihtiyacı olsa, kan vermek isteyen vatandaş, senin bu yalan iddian yüzünden Kızılay'a gelip kan vermez. Bu ne sorumsuzluk? En kötü günde bile siyasi rant derdinde, provokasyon peşindesiniz."

Gürsel Tekin'in ardından CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yıkılan bir binanın adresini işaret ederken "Kızılay'ın arkasındaki bina" ifadesini kullandı. Yıkılan binanın Kızılay binasına 150 metre uzaklıkta olduğu görüldü. Vatandaşlar, Tunç Soyer'e "CHP'nin Kızılay'la ilgili bir derdi mi var?" diye sordu.

En çok tepki çeken tweet!

Sosyal medyada en çok tepki toplayan tweet ise Av. Dr. Dilek Ekmekçi'nin paylaşımı oldu.

Çok üzgün olduğunu belirten ve depremin en son vurması gereken yeri vurduğunu söyleyen sözde avukatın ifadesi akıllara, Habertürk spikerinin "Her ne kdar deprem Van'da da olsa..." ifadesini getirdi.

Sözde avukat ülkenin en aydınlık insan ortalamasının İzmir'de olduğunu, en aydınlık şehirde deprem olmasının ayrı bir üzücü durum olduğunu, çünkü İzmir'in karaktersiz ve kalitesiz insanlarla dolu olmadığını belirterek, kalbinin ve zihninin ne kadar karanlık olduğunu, insanlıktan zerre kadar nasibini almadığını ortaya koydu.

Tele1 ise her zamanki fitne vazifesini icra durumundaydı:

Yorumlar (0)