İnsanlık tarihinin 'ilk kısa mesajı' NFT olarak satıldı: İşte fiyatı...

Her geçen gün, dijital sanat eserleri olarak değerlendirilen NFT akımına ilgi artıyor. İnsanlık tarihinin 'ilk kısa mesajı'nın dijital kopyası olan NFT, 107 bin euroya alıcı buldu.

GÜNDEM 22.12.2021, 12:06
İnsanlık tarihinin 'ilk kısa mesajı' NFT olarak satıldı: İşte fiyatı...

Fransa’daki Aguttes müzayede evinde yapılan açık artırmada, insanlık tarihinin ilk kısa mesajının hazırlanan dijital kopyası, NFT olarak satıldı.

107 bin euroya satıldı

Açık artırma Fransa'da yer alan bir müzayede evi olarak bilinen Aguttes'te gerçekleştirildi. İngiliz telekom şirketinin gerçekleştidiği etkinlikte, dijital bir NFT kopyası tasarlanan 'ilk kısa mesaj', 107 bin euroya satıldı. Söz konusu ödeme, aynı tutaraka denk düşen kripto para birimi olan Ethereum ile gerçekleştirildi. Alıcının kimliği henüz bilinmiyor.

Dijital NFT kopyasının içinde, söz konusu kısa mesajın orijinal iletişim protokolünün detaylı bir kopyası yer alıyor. Satıştan toplanan gelir, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'ne bağış olarak gönderilecek.

“Mutlu Noeller”

Dünya insanlık tarihinin ilk kısa mesajı, 3 Aralık 1992'de atıldığı bilinirken, söz konusu mesajda "Mutlu Noeller" notu yer alıyordu.

Yorumlar (0)