İnsanlık ölmemiş! Fazladan verilen bin euroyu geri getirdi...

Gaziantep'te faaliyet gösteren döviz bürosunda, yanlışlıkla çalışanın bin euro fazladan verdiği Mehmet Çulcu, verilen bin euroyu döviz bürosuna geri getirdi. Paranın fazladan verildiğini televizyondan öğrendiğini belirten Çulcu, bu davranışıyla insanlık ölmemiş dedirtti.

GÜNDEM 03.06.2022, 16:52 05.06.2022, 10:35
İnsanlık ölmemiş! Fazladan verilen bin euroyu geri getirdi...

Olay, 25 Mayıs günü Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'nde bulunan bir döviz bürosunda yaşandı. 

İddiaya göre, 44 yaşındaki inşaat işçisi Mehmet Çulcu, belediyenin hesabına yatırmış olduğu 60 bin TL'lik kentsel dönüşüm ücretini euroya çevirmek için döviz bürosuna gitti. Büro yetkilisi, Çulcu'ya kur karşılığında 3 bin 400 euro vermesi gerekirken 4 bin 400 euro verdi. Akşam saatlerinde kasadaki paraları hesaplayan döviz yetkilileri, bin euro eksik olduğunu ve paranın fazla verildiğini fark edince güvenlik kamerasını inceledi.

Parayı getirmesi çağrısında bulunmuştu

Güvenlik kamerasından fazla paranın Çulcu'ya verildiği tespit edilirken, döviz bürosu yetkilisi Burak Ok, parayı geri getirmesi için Çulcu'ya çağrıda bulunmuştu.

Televizyonda çıkan haberler sonrasında bin euronun kendisine fazladan verildiğini öğrenen işçi Çulcu, döviz bürosuna giderek fazladan bin euroyu teslim etti. Fazladan kendisine para verildiğini yayınlanan haberlerden öğrendiğini belirten Çulcu, kafasındaki karışıklık sebebiyle paranın fazladan verildiğini fark etmediğini dile getirdi.

“Parayı evde köşeye atmıştım”

Kentsel dönüşüm projesi sebebiyle parayı belediyenin hesabına yatırdığını söyleyen Çulcu, “Evden çıkıp kiraya geçtik. Ev konusu sebebiyle kafam karışıktı. Burada 3 kez saymama rağmen fazla verildiğini fark etmedim. Kafam çok karıştık. Fakat bin euro fazladan verilmiş. Anladık ama iş işten geçmişti. Amcaoğlum beni aradı. Bana ‘Sen avro mu aldın' şeklinde bir soru sordu. Ben de nasıl anladığını sordum. O da haberleri anlattı bana. Ben de hemen teslim ettim. Parayı alır almaz evde köşeye atmıştım” açıklamasını yaptı.

"Keşke herkes onun gibi olsa"

Döviz bürosu yetkilisi Burak Ok, parayı getirdiği için Mehmet Çulcu'ya teşekkürlerini ileterek, “Ağabey sağ olsun parayı teslim etti. Duyarlı bir insanmış. Kimse bin euro ile zengin olmaz fakat ağabey duyarlılık gösterdi. Boş çıkarmadı bizi. Emeğimizi hemen geri getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Gerçekten insanlık ölmemiş. Herkes keşke Mehmet ağabey gibi olsa” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)