"İnsanlık katili" görmediyseniz görün!

Hırsızlık için girdiği evde, ilçenin en sevilen çiftini bıçaklayarak katleden cani yakalandı.

GÜNDEM 26.08.2020, 16:11
"İnsanlık katili" görmediyseniz görün!

Kırklareli ilinin Vize ilçesinde hırsızlık için girdiği evin sahibi yaşlı çifti bıçaklayarak öldüren ve otomobillerini çalarak kaçan zanlı yakalandı.

Ömürlerini çocukların ve gençlerin geleceğine adayan, emekli olduktan sonra kendi dünyalarına çekilen öğretmenler 72 yaşındaki Aykut Küçükesin ve 73 yaşındaki eşi Vesile Küçükesin, ömründen çok sabıkası olan C.Y. (20) isimli canavar tarafından, hırsızlık için girdiği evde bıçakla feci şekilde katledildi.

Çiftin otomobiliyle olay yerinden kaçan 20 yaşındaki katil zanlısı C.Y, peşine takılan polis ve jandarma ekiplerinden kaçmak isterken Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Karabürçek köyünde kaza yaptı.

Yakalanan katil zanlısı C.Y'nin hırsızlık ve uyuşturucu kullanmak suçlarından 30 sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Adliyeye sevk edildi

Gazi Mahallesi Kışla Caddesi'nde ikamet eden ve mahallelilerin en çok sevdiği emekli öğretmenler Aykut Küçükesin ile eşi Vesile Küçükesin'in yaşadığı iki katlı evin mutfak camından içeriye girip yaşlı çifti bıçaklayarak öldüren C.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra güvenlik önlemleri altında Vize Adliyesine getirildi.

Belediye Başkanı: İkisi de benim öğretmenimdi

Aileye taziyeye gelen Belediye Başkanı Ercan Özalp, Aykut Küçükesin ile Vesile Küçükesin çiftinin dünyalar tatlısı insanlar olduğunu, hayatları boyunca kimseyi kırmadıklarını söyledi.

Öldürülen iki emekli öğretmenin de bir zamanlar öğrencisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Ercan Özalp, öğretmen çiftin binlerce öğrencisi olduğunu ve kendisinin de onlardan biri olduğunu kaydederek, "Çok üzgünüm. Canımız acıyor. 'Vize'de iki güzel insan kim var?' diye sorsanız, herkes onları söylerdi. Sütten kediyi kovmazlar, karıncayı incitmezlerdi." ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı: Çok değerli öğretmenlerdi

Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Necmi Arcan da öğretmen çiftin son derece mütevazı, beyefendi ve hanımefendi kişiliğe sahip olduklarını, tüm mahallenin de öğretmen çifte çok değer verdiklerini anlattı.

Öğretmenlerinin canice öldürüldüğünün altını çizen Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Necmi Arcan, "Zanlı tam bir suç makinesi. Onlarca dosyası var. Acımız çok büyük." diye konuştu.

Yorumlar (0)