"İnsanları dinlediği müziğe, giydiği kıyafete göre ayıran zihniyeti bitirdik"

Projesi 27 yıl önce çizilen, temeli 23 yıl önce atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

GÜNDEM 03.12.2020, 20:24
"İnsanları dinlediği müziğe, giydiği kıyafete göre ayıran zihniyeti bitirdik"

Projesi 27 yıl önce çizilen, temeli 23 yıl önce atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası için 27 yıl önce proje yarışması gerçekleştirildi. Projeye kararı alındıktan 4 yıl sonra ise binanın inşaatına başlandı.

Aradan geçen 23 yılda inşaat bir türlü bitirilemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası için çalışma faaliyetlerine hız verdi.

Başkent Ankara'da bir kültür adası oluşturmayı amaçlayarak yapılan yeni bina, görenleri kendine hayran bırakan nitelikte.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yeni binanın açılış töreni gerçekleştirildi.

"Özel olarak tasarlandı"

Orkestra binasının her çeşit ihtiyaca karşılık sunacak biçimde inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası, her türlü ihtiyaca cevap verecek biçimde tasarlanmıştır. Binada bulunan büyük ve küçük konser salonları, dünyadaki akustik sistemlere uygun olarak yapıldı. Devlet ve özel kurumlar da söz konusu salonlardan yararlanabilecek." dedi.

"Ayrıma son verdik"

Erdoğan ayrıca, "Ülkemiz, bizim dönemimizde yalnızca siyasette, ekonomide, güvenlikte değil; kültür, sanat, müzik, edebiyatta da prangalarından kurtulmuş oldu. Şairleri, yazarları, sanatçıları arasında ayrım yapan, insanlarını sevdikleri müziklere, giydikleri giysilere göre ayıran eski Türkiye anlayışına son verdik." açıklamasında bulundu.



Projeye dair bilgi verdi

Yeni binaya ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun dönem gecikmede kalan bu projeyi bizzat takip ederek bitirmeyi başardık. Dünyadaki benzerleriyle yarışacak biçimde inşa edilen CSO Konser Yerleşkesi 14,5 hektarlık alan üzerinde 5 bloktan meydana gelmektedir.

Her yönden göz kamaştıran bu harika eserin tekrar Ankara'ya ve tüm sanatseverlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu eseri Ankara'ya kazandıran Kültür ve Turizm Bakanlığımızı, başta sayın bakan ve çalışma arkadaşlarını, projede görev alan mimarından mühendisine, işçisine, herkesi kendim ve vatandaşlarım adına içtenlikle tebrik ediyorum."







Yorumlar (0)