İnşaat izin harçları tek seferde alınabilecek 

“Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Bu yeni kanuna göre inşaat izinleriyle ilgili tüm harçlar, tek seferde alınabilecek. 

GÜNDEM 19.06.2021, 10:02 20.06.2021, 09:39
İnşaat izin harçları tek seferde alınabilecek 

TBMM Genel Kurulu sırasında kabul edilen “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ve “İcra ve İflas Kanunu” kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. 

Harçlar tek seferde alınabilecek 



Çeşitli konularda değişiklik yapılmasını içeren kanun kapsamında yapılan değişikliklerden biri de harçlar oldu. Buna göre yapı kullanma izni belgesi verilirken cins tashihi harcı ve yapı kullanma izin harcı aynı anda ve tek seferde, belediyeler tarafından alınabilecek. 

Yapı kullanma izni belgesi alınabilen tüm yapılarda cins değişikliği işlemleri de re’sen yapılacak. Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında eklenen bu maddeyle birlikte iş yapma kolaylığı sağlaması ve ücret, harç ve bedellerin tek seferde ve aynı anda ödenerek ödeme kolaylığı sağlaması bekleniyor. 

Motorlu araçların piyasa değeri öne çıkıyor 



Yeni kanuna göre motorlu araçların zorunlu mali sorumluluk sigortasında da değişikliğe gidildi. Sigorta kapsamında olan tazminat hesaplamalarındaki yeni düzenlemeye göre değer kaybı tazminatında hasar tutarı, hasara uğrayan parça cinsi, kullanılmışlık düzeyi ve aracın piyasa değeri göz önünde bulundurulacak. 

Yorumlar (0)