İnlerine girildi! PKK en üst düzey ikinci kaybını verdi

MİT ve TSK tarafından düzenlenen ortak operasyonda terör örgütünün en üst düzeydeki ikinci ismi olan terörist İsmail Nazlıkul etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 11.06.2020, 22:10
İnlerine girildi! PKK en üst düzey ikinci kaybını verdi

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak-İran sınırında gerçekleştirilen operasyonda PKK terör örgütünün Ana Karargahı'na 26 Mayıs 2020'de yapılan operasyonda İHA'lar ile tespit edilen hedef, F-16'lar vasıtasıyla yok edildi.

Yapılan operasyonla terör örgütüne bir darbe daha vurulmuş oldu. Operasyonda terör örgütünün en önemli isimlerinden biri daha öldürülmüş oldu.

PKK'lı terörist İsmail Nazlıkul

Terör örgütünün en üst düzeydeki ikinci kaybı

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen operasyonun detayları bugün paylaşıldı.

TSK ve MİT unsurları tarafından PKK'nın sözde Yürütme ve Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin kod adındaki İsmail Nazlıkul'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Terörist İsmail Nazlıkul kırmızı listede arananlar listesinde bulunuyordu. 2019'un Haziran ayında Kandil'de etkisiz hale getirilen PKK'nin sözde Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Garib Muhammed'in ardından Nazlıkul'un etkisiz hale getirilmesiyle terör örgütü en üst düzeyli ikinci kaybını da vermiş oldu.

Yorumlar (0)