İngiltere, PKK uzantılarını terör listesine aldı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "İngiltere'nin PKK uzantılarını terör listesine eklemesini memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 29.02.2020, 10:55
İngiltere, PKK uzantılarını terör listesine aldı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İngiltere'de PKK/KCK terör örgütünün uzantıları olan TAK VE HPG'nin terör örgütleri listesine almasını içeren yasal düzenlemeyi "memnuniyetle karşıladıklarını" kaydetti.

Sözcü Aksoy, "İngiltere'de 28 Şubat'ta yürürlüğe giren ve PKK/KCK terör örgütünün uzantıları olan TAK ve HPG'nin terör örgütleri listesine PKK'nın diğer adları olarak eklenmesini içeren yasal düzenlemeyi memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İngiltere'deki bu düzenleme emsal kabul edilmeli"

Bu etiketlerin, PKK’nın diğer adları olduğunun açıkça ortaya konmasının önemine işaret eden Aksoy, "İngiltere'deki bu düzenlemenin emsal kabul edilerek diğer müttefiklerimizin ve AB’nin terör örgütleri listesinde de benzer bir güncelleme yapılmasını terörizmle mücadelede uluslararası iş birliğinin bir gereği olarak değerlendiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

PKK'nın kullandığı diğer adların da listeye eklenmesine yönelik düzenleme, bu ülke parlamentosunun onayından sonra yürürlüğe girmişti.

İngiltere'de yasaklı örgütlere üye olanlar veya destek verenler 10 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

TAK ve HPG nedir?

TAK terör örgütü PKK'nın "şehir yapılanması", HPG de "kırsal alan yapılanması" olarak biliniyor.

ABD'nin "PKK'nın uzantısı" kabul ettiği TAK, AB'nin terör örgütleri listesinde ise "PKK'dan ayrı örgüt" olarak bulunuyor.

Yorumlar (0)