İngiliz turist kafilesine lokumlu karşılama

Muğla'ya bağlı Dalaman ilçesine İngiltere'den gelen ilk turist kafilesi çiçekler ve lokumla karşılandı.

GÜNDEM 23.09.2021, 19:51 24.09.2021, 12:11
İngiliz turist kafilesine lokumlu karşılama

İngiltere'nin COVID-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde uyguladığı seyahat listesinde gerçekleştirdiği güncellemede, ülkemizi 22 Eylül tarihi itibarıyla 'seyahat sonrası mecburi otel karantinası gerektiren' kırmızı listeden çıkarmasının ardından İngiliz turistlerin ilk uçuşu Dalaman Havaalanı'nda gerçekleşti.

Dalaman Havaalanı'na gelen 129 kişilik kafile için karşılama merasimi düzenlendi. Uçaktan inen yolcular, havaalanı yetkilileri tarafından çiçek ve lokumlarla karşılandı.

Alınan tedbirler çerçevesinde İngiliz turistler, işlemlerin akabinde konaklayacakları otellere geçti.

"15 Kasım'a kadar uzatmak istiyoruz"

Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, İngiltere'den ilk seferin bugün gerçekleştiğini, gün içerisinde 9 uçuşun daha olacağını dile getirdi. 

Kentin İngiliz turistler için önemli bir bölge olduğuna işaret eden Ayaz, "Eylül ayı sonuna dek 376 uçuş bekliyoruz. Ekim ayı sonuna dek tahminen 60 bin yolcumuz kentimize gelecek. 15 Kasım'a dek uzatabildiğimiz takdirde güzel bir sezon kapanışı yapıyor olacağız. Bu bölge için de büyük bir heyecan. İngiliz yolcularımız için de bir hayli heyecanlı oldu. Yaklaşık olarak birer saat arayla 10 uçumuz daha gerçekleşecek." sözlerini sarf etti.

Şehrin İngiltere pazarında ülkemizde birinci sırada olduğunu belirten Ayaz, sezonu iyi bir biçimde kapatmayı dilediklerini sözlerine ekledi.



























Yorumlar (0)