İngiliz basını: Türkiye PKK'yı bitiriyor!

İngiltere Basını, Türkiye’nin etkili operasyonları sonucu PKK'nın içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.

GÜNDEM 09.07.2019, 13:38
İngiliz basını: Türkiye PKK'yı bitiriyor!

Yayımlanan haberde Türkiye’nin, yoğun hava ve kara operasyonlarıyla Terör Örgütü PKK’yı bitirmede son noktaya yaklaşıldığı belirtildi. Terör Örgütü PKK'nın bütün umudunu, örgütün Suriyedeki kolu YPG’ye bağladığı söyleniyor.

Türkiye, son senelerde milli ve yerli imkânlarıyla, PKK’ya yönelik yurtiçi ve sınır dışında yaptığı operasyonlarla, bölücü terör örgütünü bitirme noktasına geldi. Son olarak Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta yapılan Pençe Harekâtı’nda, terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün Zap ve Gara bölgelerine, Pençe Harekâtı’yla düzenli yapılan hava operasyonlarında 4 terörist daha ele geçirildi.
 
Elebaşılarına yönelik nokta operasyonlar
 
Operasyonun başladığı 27 Mayıs tarihinden bu yana öldürülen mevcut terörist sayısı 67 oldu. Yine Pençe Harekâtı kapsamında, terör örgütünün sözde ana karargâhının bulunduğu Kandil’e yönelik nokta operasyonlar yapıldı. Bunlardan ilki, harekâtın başlamasından 2 gün sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) işbirliğiyle, örgüt elebaşılarından Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve adamlarının vurulması oldu. Önceki gün yine Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte yapılan operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde başkanlık ve yürütme meclisi üyesi Diyar Garip Muhammed öldürüldü.  

Örgüt her geçen gün daha da küçülüyor

İngiltere basınında yayımlanan bir rapor, Türkiye’nin etkili operasyonları sonucu terör örgütünün içine düştüğü durumu gözler önüne serdi. Türkiye'nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını çoğalttığı belirtilen raporda, "Bu sebeple hem Türkiye sınırları içerisinde hem de sınır ötesinde, özellikle Irak'ta, Terör Örgütü PKK'nın hareket yeteneğinin azaldığı ve terör örgütünün giderek küçüldüğü” açıklandı. Terör örgütü PKK’nın kaderinin, örgütün Suriye kolu YPG'ye bağlı olduğu belirtilen raporda "YPG'nin Suriye'deki varlığını ve konumunu korumaya devam etmesi halinde Terör Örgütü PKK'nın yaşama şansının olduğu" savunuldu.

PKK'nın hareket yeteneği azaldı

Diğer Yandan, dün Hakkari’nin Çukurca kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, silahlı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
Batı basını, Türkiye’nin operasyonları sonucu, PKK’nın hareket yeteneğinin azaldığını ve giderek küçüldüğünü yazdı.
 
İçişleri'nden açıklama
 
İçişleri Bakanlığı, Çukurca'da etkisiz hale getirilen 3 teröristle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şunlar belirtildi: 

"Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 1 Haziran 2019 günü, Çukurca ilçesi Köprülü bölgesinde, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış’la 29 Haziran 2019 günü merkez ilçesi Doğanlı köyü mevkiinde, Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın şehit olması olaylarının suçluları arasında yer aldıkları tespit edilmiştir."

Yorumlar (0)