İngiliz basını: Türk İHA ve SİHA'ları Libya'da dengeleri değiştirdi!

İngiliz The Economist, Türkiye'nin, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Fransa'nın meydana getirdiği ittifak karşısında İHA (insansız hava aracı) ve SİHA'larla (silahlı insansız hava aracı) dengeleri değiştirdiğini bildirdi. 

GÜNDEM 11.05.2020, 15:29
İngiliz basını: Türk İHA ve SİHA'ları Libya'da dengeleri değiştirdi!

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter, meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı güç kaybetmeye devam ediyor. 

Londra merkezli The Economist, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin darbeci Halife Hafter'e karşı sağladığı üstünlüğü ele aldı. 

"Halife Hafter Libya'da zemin kaybediyor" başlığı ile yayınlanan haberde, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından başlatılan ve Türkiye tarafından destek verilen operasyonlarda Sabratha, Surman ve Al Ajaylat gibi bölgelerin Halife Hafter milislerinden temizlendiği ve Tunus-Libya sınırının güvence altına alındığı kaydedildi. 

Terhune'ye yönelik ikinci operasyonun ardından Halife Hafter için kritik önem taşıdığı belirtilen Vatiyye Askeri Üssü'ne düzenlenen operasyon sonucu halife Hafter'in zemin kaybettiği bildirildi. 

Söz konusu haberde, Halife Hafter’in Fransa,  Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Rusya'dan destek gördüğü fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ittifaklara karşı hareket ederek Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Libya Mutabakatı'nı imzaladığı aktarıldı. 

Mutabakatın ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) söz konusu operasyonları düzenlemesi ve Türk drone'larının Halife Hafter'e ait ikmal noktalarını hedef almasıyla beraber darbeci liderin güç kaybettiği kaydedildi. 

Haberde, "Türk İHA ve SİHA'ları bölgedeki dengeleri değiştirdi." ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.  


 

Yorumlar (0)