İncirlik bugün sessiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin Ermeni kararına tepki göstererek, "İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız" demesinin ardından Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde bugün sessizliğin hakim olduğu görüldü. 

GÜNDEM 16.12.2019, 17:17
İncirlik bugün sessiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine tepki göstererek, "Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız." demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde bugün sessizliğin hakim olduğu görüldü. 

İncirlik Hava Üssü'ne sabah saatlerinde iki kargo uçağının indiği belirtilirken, askerî uçak hareketliliği yaşanmadı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de yayınlanan "Gündem Özel" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı. 

ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesinin ardından İncirlik üssüne ilişkin net mesajlar veren Erdoğan, "İncirlik üssünün kapatma gibi bir karar söz konusu olursa bu bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Eğer karşımıza bizim yaptırımlar gibi tedbirlerin hayata geçirilmesi durumunda biz de mütekabiliyet çerçevesinde gereken cevabı veririz." demişti.


 

Yorumlar (0)