İncelemeler tamamlandı! Bursa’da düşen uçağın enkazı kaldırıldı

Önceki gün eğitim uçuşu için havalanan ve kısa süre sonra Bursa’nın Bağlarbaşı semtinde yer alan bir sokağa düşerek 2 kişinin hayatına mal olan eğitim uçağının enkazı, Ankara’dan gelen uzman ekibin incelemeleri sonrası bölgeden kaldırıldı. 

GÜNDEM 26.04.2022, 09:59 26.04.2022, 17:25
İncelemeler tamamlandı! Bursa’da düşen uçağın enkazı kaldırıldı

Sokaktaki enkazı kaldırma çalışmaları öncesi Ankara’dan gelen uzman ekip tarafından bölgede ve uçakta incelemeler gerçekleştirdi. İncelemelerini ve raporlarını tamamlayan ekibin ardından personeller tarafından uçak enkazı sokaktan kaldırılmaya başlandı. Personeller, yoğun mesai sonrası sokağı uçağın enkaz parçalarından temizledi. 

Yenişehir Havalimanı’na inmeyi planlıyordu

Önceki gün öğle saatlerinde yaşanan olay, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Yunuseli Havalimanı’ndan eğitim uçuşu için kalkan ve tek motorlu olduğu öğrenilen eğitim uçağı, Yenişehir Havalimanı’na inmeyi planlıyordu. Kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra Sarıgül Sokak’a düşen uçağın bir anda alev aldığı görüntüler, izleyenleri dehşete düşürmüştü. Yaşanan kazada eğitmen pilot Furkan Otkum ve onunla beraber uçakta bulunan öğrenci pilot Murat Avşar yaşamını yitirmişti. 

Havayolu firması: Yaşanan kaza şeffaf olarak inceleniyor

Kaza sonrası sosyal medya üzerinden bir açıklama paylaşan havayolu firması, yaşanan olaydan dolayı duyulan üzüntüyü dile getirerek, kazanın şeffaf bir şekilde incelendiğini duyurdu. Firmadan yapılan açıklamada, “Dün öğle saatlerinde Yunuseli Havalimanı’ndan kalkan ve Yenişehir Havalimanı’na iniş yapmayı planlayan TC-UPT tescilli eğitim uçağımız, henüz nedenini tespit edemediğimiz bir durum sonucu düşmüştür. Yaşanan olay sonrası firma olarak ilk önceliğimiz, arama ve kurtarma personelleri eşliğinde, koordineli olarak eğitim uçağımızın yerini tespit edip, hava aracındaki ekibimizin sağlık durumları hakkında bilgi edinmek olmuştur. Pilotlarımız Murat Avşar ve Furkan Otkum’un hayatlarını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi. 

“Yaşanan kazanının neden meydana geldiğinin şeffaf bir şekilde incelenmesi için tüm ilgili birimler ve komisyonlarla iletişimimiz kesintisiz olarak sürmektedir”

Avşar ve Otkum’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine ise başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Yaşanan kazanının neden meydana geldiğinin şeffaf bir şekilde incelenmesi için tüm ilgili birimler ve komisyonlarla iletişimimiz kesintisiz olarak sürmektedir. Hayatını kaybeden pilotlarımızın aileleri ile de iletişim halinde kalarak, onların bu acılarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için tüm gayretimizle mücadele etmeye devam etmekteyiz. Hem bizlere hem de pilotlarımıza bu acılı dönemde göstermiş olduğunuz destekten dolayı herkese şükranlarımızı sunarız. Bir kez daha pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Yorumlar (0)