İnce, Boğaziçi Üniversitesi'nde: 40 sene öncesinin de gerisine gittik!

Muharrem İnce, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı öğrenci ziyaretinde rektör atamasına ilişkin eleştirilerde bulunarak, “90’lı yıllarda bile hocaların seçip YÖK’e bildirdiği 6 kişi arasından 3 kişiye düşürülüp Cumhurbaşkanınca 3 kişiden biri atanıyordu. Şimdi 40 sene öncesinden de geriye gittik.” dedi.

GÜNDEM 04.02.2021, 19:47 05.02.2021, 15:47
İnce, Boğaziçi Üniversitesi'nde: 40 sene öncesinin de gerisine gittik!

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin atanan rektöre ilişkin eylemleri devam ederken kimi siyasiler ise bölgeye giderek öğrencilere destek oluyor.

HDP’li vekiller ve CHP’li Kaftancıoğlu’nun ardından Muharrem İnce’de eylemdeki öğrencileri ziyaret etti.

İnce, Bulu’nun rektör olarak atanmasını protestoda bulunan öğrencilerle buluşarak, insanoğlunun özgürlük ve demokrasi mücadelesinin var olduğu sürece süreceğini ifade etti.

“90’lı senelerden de geriye gittik"

İnce, rektörlük seçimlerine ilişkin, “90’lı senelerde bile şöyle oluyordu. Hocaların seçtiği 6 kişi YÖK’e gidiyordu. Oradan sayı 3’e indiriliyordu. Cumhurbaşkanı ise bu 3 kişi içerisinden birini atıyordu. Yani biz 40 sene öncesinden de geriye gittik.”

“Bütün parti temsilcilerini buraya davet ediyorum”

İnce, siyasi parti liderlerine çağrı yaparak, “Tüm siyasi partilere söylüyorum, çocuklarımız demokratik taleplerini ifade ediyorlar. Üniversiteye girdiğim andan itibaren herkesin güler yüzlü olduğunu görüyorum. Tüm parti temsilcilerimizi de buraya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)