İmamoğlu’ndan sağanak yağış uyarısı: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

İstanbul’daki sağanak yağışa ilişkin Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kent halkından zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını istedi. 

GÜNDEM 15.08.2022, 12:53
İmamoğlu’ndan sağanak yağış uyarısı: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Kent genelindeki sağanak yağışla mücadele çalışmalarını AKOM’dan takip eden İBB Başkanı İmamoğlu, ilçelerdeki son duruma ilişkin gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. İstanbul’da metrekareye 50-100 kilogram ağırlığında yağış düştüğünü dile getiren İmamoğlu, olumsuz hava koşullarının öğleden sonra 14.00-15.00 saatlerine kadar devam edebileceğini belirtti. 

“İstanbul genelinde metrekareye 50-100 kilograma yakın yağış düştü”

İklim değişikliği sebebiyle dünyanın birçok yerinde bu tarz sıkıntıların görülebildiğini vurgulayarak açıklamalarına başlayan İmamoğlu, “Son dönemde yaşanan iklim değişikliği sebebiyle yaz ortasında böyle sağanak yağışlarla ve değişkenlik gösteren sıcaklıklarla yüzleşebiliyoruz. An itibariyle İstanbul’da 5 bin 890 personelimiz ile 2 bin 135 iş makinesi ve aracımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çekmeköy’de metrekareye 90-100 kilogram ağırlığında yağış düştü. Sarıyer-Masla çevresinde bu oran 80 kilogram civarında. İstanbul geneline baktığımızda ise metrekareye 50-100 kilograma yakın yağış düştü. Ekiplerimiz kesintisiz olarak mücadelelerine devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“Tüm ekibimizle sahadayız, gerekeni yapıyoruz”

Sabahın ilk saatlerinde sağanak yağışların Sarıyer, Çatalca ve Beykoz’da etkisini gösterdiğini dile getiren İmamoğlu, “Oranın ardından Marmara Bölgesi’nden gelen yağışla birlikte Anadolu Yakası’nda yoğun bir yağış gördük. Şu an Beylikdüzü-Esenyurt-Avcılar hattına doğru ilerleyen bir yağış var. Bütün ilçelerimiz ile irtibat halindeyiz. Tüm ekibimizle sahadayız, gerekeni yapıyoruz. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşmuş vaziyette. Ben de yaklaşık 1 saattir buradan gelişmeleri takip ediyorum. Su birikintilerini titizlikle çözüyoruz. Akışkanlık olabildiğince makul seviyede” ifadelerini kullandı. 

Saat vererek uyardı

Yağışların saat kaça kadar devam edeceğine ilişkin de bilgiler paylaşan İmamoğlu, “Yetkililerimizden aldığımız son bilgilere göre yağışlar öğleden sonra 14.00-15.00 saatlerine kadar devam edebilir. Bu sebeple vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkları şahsi araçlarıyla seyahat etmemelerini ve dışarıya çıkmamalarını rica ediyoruz. İstanbul’da bugüne kadar hep büyük sorun olan meydanlarımızda şu an ciddi bir problem gözükmüyor. Hatta neredeyse hiçbir olumsuz durum yok. Eminönü’nden Üsküdar’a kadar bu yönde bir olumsuzluk oluşmadığını söyleyebilirim. Su birikintilerine karşı büyük bir mücadele örneği sergileniyor. Hepsini en kısa sürede çözüyoruz” dedi. 

“Yaralanma veya kaza durumu yok”

İklim değişikliğinin büyük bir sorun haline geldiğini dile getiren İmamoğlu, açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemde yaşanan iklim değişikliği, tüm insanlığın büyük bir sorunu haline geldi. Meteoroloji’den aldığımız verilere göre 3-4 gün sonra kentimizde 35 dereceye kadar varan hava sıcaklıkları bekliyoruz. Bu kapsamda lütfen bu süreçte bizler tarafından belirtilen uyarıları dikkate alınız. Şu ana kadar kentimizde herhangi bir yaralanma veya kaza durumu oluşmadı. Bu yönde bize gelen bir ihbar da yok. Mikro ölçekli su baskınıyla ilgili 153’e ulaşan ve telafi edilemez bir sorun yaşamadık.”

Yorumlar (0)