İmamoğlu’ndan "kayyum" çıkışı: Milletimiz bunu sana yaptırmaz

Bostancı – Dudullu metrosunun açılışında belediyeye “kayyum” konusuna değinen İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ortaya çıkarmak istedikleri tek şey demokrasi krizidir. Size buradan sesleniyorum. Milletimiz bunu sana yaptırmayacaktır.” dedi.

GÜNDEM 06.01.2023, 13:50 06.01.2023, 13:59
İmamoğlu’ndan "kayyum" çıkışı: Milletimiz bunu sana yaptırmaz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşa edilen Dudullu-Bostancı metro hattının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, belediyeye “kayyum” konusuna değinerek, “Milletin getirdiğini millet gönderir” şeklinde tepki gösterdi.

“Devlet insanı olunmalıdır”

Devletin devamlılıkla ayakta kalacağına işaret eden İmamoğlu, “Bugün birkaç seneyi dile getirenler tarih içerisinde birer kum tanesi gibidir. İstatistik bilimini severim ancak ayrıntılarına girerek kalbini kırmayacağım. Biz istatistiki verileri duyurmayı farklı usuller üzerinden yaparız. Çünkü bizlerin derdi nispet yapmak değil. Bu cennet vatan hepimizin. Hizmetin şu partisi bu partisi olmaz. Milletimizin seçmiş olduğu yöneticileri, milletimizin vermiş olduğu vergileri en ahlaklı ve en verimli biçimde değerlendirme mecburiyetimiz bulunmaktadır. Yani kısacası devlet insanı olunmalıdır” dedi.

“Türkiye için adalet, İstanbul için adalet”

İstanbul Belediyesi’ne “kayyum” söylemlerini değerlendiren İmamoğlu, “Sizin tek amacınız tam bir demokrasi krizini ortaya çıkarmaktır. Ancak buradan söylüyorum. Halkımız bunu sana yaptırmaz. Tam da şu an milletimizin size verdiği cevabı hatırlamak istiyorum. 31 Mart, 6 Mayıs ve 23 Haziran’da gelişen süreci düşünün. Benim dile getirdiğim Gök kubbeyi başınıza yıkma ifadesinin anlamı budur. Söylemimi farklı yerlere taşımaya uğraşanlar bu konuyu göz önüne alsınlar. Ben sizlerin ne demek istediğimi anladığınızı da biliyorum. Halkımızın seçtiğini sadece halkımız değiştirir! Ben buradan sesleniyorum. Türkiye için adalet, İstanbul için adalet!” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)