İmamoğlu’ndan, "Kanal İstanbul müsilajı azaltır" diyen Bakan'a yanıt

Bakan Karaismailoğlu'nun "Kanal İstanbul, Marmara Denizi'ndeki müsilajı bitirecek." şeklindeki açıklamasına İmamoğlu'ndan cevap geldi.

GÜNDEM 08.06.2021, 21:00
İmamoğlu’ndan, "Kanal İstanbul müsilajı azaltır" diyen Bakan'a yanıt

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ve İstanbul Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 'Müsilaj Temizliği Seferberliği Programı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, MBB (Marmara Belediyeler Birliği) Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri iştirak etti.

Bakan Karaismailoğlu'na cevap

İmamoğlu, toplantı öncesinde basın mensuplarının kendisine yönelttiği, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun bir uyarısı oldu. ‘Kanal İstanbul, Marmara Denizi'ndeki müsilajı bitirecek.’ dedi. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna, şu cevabı verdi:

“Kendisine nereden malum oldu bilmiyorum. Bana biraz malum olmuş gibi geldi. Devlet adamlarının bilime dayanarak konuşması gerekir. Bir makale var mı? Bir araştırma var mı? Şimdiye kadar neden böyle bir araştırma paylaşılmadı? Gece rüyasında gördü herhalde, sabah da böyle bir şey söyledi. Bu ciddi bir meseledir. Ciddi meseleleri de bilim ele alır, bilim tartışır. Bu yönde bir makale varsa göndersin, biz de bakalım. Sabah bunları duyunca kendisine bir mesaj attım. 'İstanbul hakkında teknik bir bilgi varsa çağırın dinleyeyim.' dedim. Umarım mesajıma dönüş yaparlar."

Ne olmuştu?

Bakan Karaismailoğlu, katıldığı bir televizyon programında, Marmara'daki müsilaj problemi ile ilgili olarak, "Karadeniz, Marmara Denizi'ne nazaran daha temiz. Kanal İstanbul ile birlikte Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışma durumu var. Bu da Marmara'daki suyun kalitesini artıracak, müsilaj sorunu ortadan kalkacak." sözlerini sarf etmişti. 

Yorumlar (0)