İmamoğlu ve Yavaş: Korona verileri doğru açıklanmıyor!

İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş katıldıkları bir panelde Türkiye'de koronavirüs verilerinin doğru açıklanmadığını iddia etti.

GÜNDEM 31.08.2020, 22:46
İmamoğlu ve Yavaş: Korona verileri doğru açıklanmıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş korona salgınına dair konuların ele alındığı bir panele katılım gösterdi.

Yavaş ve İmamoğlu burada yapmış oldukları açıklamalarla, hükümeti Türkiye'nin koronavirüs salgınının gerçek verilerini saklamakla suçladı.

İki şehrin belediye başkanı Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerle illerin kendi elindeki verilerin birbirine uymadığını ifade etti.

Öte yandan İngiliz yayın kuruluşu Financial Times gazetesi de Yavaş ve İmamoğlu'nun bu açıklamalarına ülke gündeminde yer verdi.

İmamoğlu: "Şeffaflık gerekiyor"

İmamoğlu internet üzerinden katılım gösterdiği salgına ilişkin yapılan panelde, "Birbiriyle çelişkili bu sayılar bize rahatsızlık veriyor. Sağlık Bakanlığı'na konuya ilişkin dört beş kez yazı yazdım ve bizzat sordum da verilerin çelişkisini. Şeffaflık gerekiyor." dedi.

Yavaş: "Sayıları düşük göstermekle ele ne geçecek?"

Mansur Yavaş ise konuya dair yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz salı günü Ankara'da 17 can kaybı vardı. Fakat aynı gün için Türkiye geneline ilişkin açıklanan sayılar 20-22 civarındaydı. Sayıları düşük göstererek ele geçecek olan nedir? Bence tam tersi olmalı yoksa insanlar düğüne, cenazeye gitmeye ve bir araya gelmeye devam edecekler." dedi.

Yorumlar (0)