İmamoğlu ve Soylu arasında “Beni aradın” gerilimi sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından açılan “terör soruşturması” sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında ortaya çıkan "Beni telefonla aradın, yardım istedin" gerilimi sürüyor.

GÜNDEM 30.12.2022, 14:56 31.12.2022, 14:22
İmamoğlu ve Soylu arasında “Beni aradın” gerilimi sürüyor

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu beni aradı ve yardım istedi” demişti. Bu ifadelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu kanadından, “Bu dediklerini kanıtlarsan ben kanıtlayamazsan sen istifa edersin” yanıtı gelmişti.

Soylu’nun iddiaları ve İmamoğlu’nun yanıtı

İBB’ye karşı başlatılan terör soruşturmasının ardından İmamoğlu’nun kendisini aradığını ifade eden Soylu, "İsmi geçen kişi, İmamoğlu, beni saygılarını sunarak aramıştır. Daha sonra bana, ‘Biliyorsunuz, CHP Genel Merkezi tarafımı sevmiyor, bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz’ diye rica etmiştir. Bu isteğin ardından biz cevaben ‘kanun ne derse onu uygulayacağız” demiştik. İşine geldiği zaman alttan almasını bilmen gerek" demişti.

Basın toplantısı devam ederken Soylu’nun söylemlerine cevap veren İmamoğlu, “Bakan Soylu kendisini ‘Saygılarımla’ aradığımı ve ondan yardım talep ettiğimi ifade etmiş. Bu tamamen bir kuyruklu yalandır! Telefon sende, istihbarat sende bütün bilgileri elde etme gücün bulunuyor. Eğer bunu ortaya çıkarırsan ben çıkarmazsan sen istifa etmelisin. Haydi hodri meydan!” ifadesinde bulunmuştu.

Bu tweetin ardından İmamoğlu’na cevap veren Soylu, “İstanbul'da yardımlar toplarken bu desteklerin kanunla örtüşmediğini belirledik ve daha sonra toplanmış olan o paraların hepsine el konuldu. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafımı aradı, 'Cumhuriyet Halk Partisi bana karşı bir tavırda. Biz hemşehriyiz. Bak beni onlara karşı ezdirme” dedi.” demişti.

Gerilim devam ediyor

İmamoğlu ve Soylu arasındaki gerilim dün sosyal medya hesaplarından da devam etti. Gönderiler Soylu, “İmamoğlu ‘ben aramadım’ demiş. Tamamen bu bir yalandır” derken, İmamoğlu, “Eğer iddialarını ispatlayamıyorsan, yapman gereken şey ortada. İstifa vermeni bekliyorum, Bakan bey!" mesajını yayınladı.

Yorumlar (0)