İmamoğlu, tartışmalı mobese görüntüleri hakkında şikayette bulundu 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Birleşik Krallık Büyükelçisi ile balıkçıda yediği yemeğe giderken araçlarının çekildiği mobese görüntülerinin sızdırılmasıyla ilgili savcılığa şikayette bulundu.  

GÜNDEM 28.01.2022, 16:31 29.01.2022, 14:02
İmamoğlu, tartışmalı mobese görüntüleri hakkında şikayette bulundu 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pazartesi akşamı Birleşik Krallık Büyükelçisi, büyükelçinin eşi ve kendi eşi ile birlikte yediği akşam yemeği uzun süre gündemi meşgul etmişti. Restoranda çekilen fotoğrafların yanı sıra İmamoğlu’nun araç konvoyunun restorana giderken çekilmiş mobese görüntüleri de basına sızdırılmıştı. Ekrem İmamoğlu ise yenilen yemeğin ve görüntülerin doğruluğunu onaylamıştı. 



“Sürecin takipçisi olacağım” demişti 

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sürecin takipçisi olacağım.” ifadelerini kullanan İmamoğlu’nun mobese kayıtlarının servis edilmesi hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi. “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde ve sınırlı kişilerin erişimine açık olan sistemin, görev gereklerine aykırı şekilde kullanıldığı ve bu görüntülerin kullanımının hukuka aykırı olduğu” belirtilen dilekçe bugün savcılığa teslim edildi. 

Yorumlar (0)